Националната служба по здравеопазване на Англия се съгласи да заплати

...
Националната служба по здравеопазване на Англия се съгласи да заплати
Коментари Харесай

Случаят на бебето Оливър: Ще оживее ли момченцето с най-рядката болест на света?

Националната работа по опазване на здравето на Англия се съгласи да заплати лекуването на 6-месечното бебе Оливър Камерън, за който по-рано твърдеше, че е безнадеждно болен и няма по какъв начин да се излекува. Това се случва единствено седмици, след скандалната гибел на друго едно британско бебе - Чарли Гард, за чието избавление родителите му се молиха до последно.

Оливър страда от доста рядко заболяване - фиброма на сърцето - незлокачествен израстък, с който се борят едвам 200 души на планетата.



6-месечният Оливър търпи непрекъснати премеждия поради заболяването си - сърцето му непрестанно е с нарушен темп и мъчно диша. В самата Англия едвам трима души са диагностицирани с сходна болест. В началото управляващите на страната отхвърлят да заплатят лекуването на дребното момченце с претекст, че то надали ще бъде сполучливо и детето по този начин или другояче ще почине.

Операцията на Оливър би трябвало да бъде направена в Бостън. Английската работа по опазване на здравето слага изискване - когато детето замине за Америка, с него би трябвало да пътува и британски доктор, който ще може да се образова от хирурзите в Съединени американски щати, с цел да организира сходно лекуване и в Англия.

Това, което лекарите във Англия оферират, е само присаждане на сърцето, само че даже и тогава възможностите на детето да преживее са дребни.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР