Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност отново

...
Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност отново
Коментари Харесай

Националната програма за достъпна жилищна среда отново е отворена

Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност още веднъж е отворена и бургазлии с увреждания имат опция да аплайват по нея. Тя дава опция за създаване на платформи, рампи или асансьори в жилищните здания на нуждаещите се. Подаването на документи се реализира в Община Бургас, като претендентите би трябвало да заявят желанието си за присъединяване в програмата на телефон 0883 569 566 - Илияна Драганова, или на адрес [email protected].

Срокът за подаване на документи е до 9 април. Допустимите претенденти по програмата са хора, които се придвижват с инвалидни колички. След подаване на заявление от тяхна страна, комисия от Община Бургас ще посети адреса, с цел да откри дали претендентът дава отговор на изискванията по програмата. Следващата стъпка е правене на план и монтиране на оборудванията за обезпечаване на по-добър достъп.

При подаване на документите се показва уверение от Дирекция " Социално подкрепяне ", че бенефициентът има увреждания и е мъчно преносим. Програмата дава опция за обезпечаване на налична среда на хора, живеещи както в панелни блокове, по този начин и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се реализира от сдружението на притежателите в постройката. Във втория случай кандидатстването се прави от притежателя на парцела.

Ако претендентът живее чартърен, е належащо да има адресна регистрация на съответното място и да получи декларация за единодушие от притежателя на парцела. Финансирането за построяването на нужните уреди се дава от Министерството на труда и обществената политика. Община Бургас подкрепя хората в неравностойно състояние с изработването на плановете за обезпечаването на налична среда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР