Националната полиция отново призова гражданите под никакъв предлог да не

...
Националната полиция отново призова гражданите под никакъв предлог да не
Коментари Харесай

МВР със съвети как да разпознаем телефонна измама

Националната полиция още веднъж прикани жителите под никакъв претекст да не дават пари или полезности на непознати, потърсили ги по телефона.

Преди дни телефонна машинация на стара жена за над 12 000 паунда беше осуетена след намесата на таксиметров лидер, подал сигнал в Министерство на вътрешните работи и последвалата интервенция на униформени в Димитровград. Независимо, че в доста случаи униформени се намесват и предотвратяват измами за съществени суми, има хора, които се поддават на лъжливите сюжети и се лишават от спестяванията си.

Една от лъжливите схеми е – „ Оказване на помощ на полицията “. Не се поддавайте на този сюжет, тъй като полицията в никакъв случай не търси по телефона подпомагане от жителите и няма процедура да им желае пари за задачите на своите интервенции, осведомят от Министерство на вътрешните работи. При приемане на сходни позвънявания е значимо диалогът да бъде пресечен и навреме подаден сигнал на тел. 112, по опция от различен уред, а друг, от който е получено позвъняването от измамниците.

Разпознай измамата:

АКО ПОЛУЧИШ ОБАЖДАНЕ Пожарна охрана ТЕЛЕФОНА, ПРИДРУЖЕНО СЪС ЗАПЛАХИ

АКО ПОСЛЕДВА ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ ОТ ПОЛИЦАЙ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ

ТОВА Е ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА!

НЕ съдебна експертиза ДОВЕРЯВАЙ!

НЕ СПОДЕЛЯЙ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!

НЕ ПРЕДОСТАВЯЙ ПАРИ!

 %d1%81%d1%85%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b035f04db183414d08a34108ec30dba870
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР