Националната комисия по фондовия пазар (CNMV) на Испания обяви започването

...
Националната комисия по фондовия пазар (CNMV) на Испания обяви започването
Коментари Харесай

В Испания започват разследване на Deutsche Bank

Националната комисия по фондовия пазар (CNMV) на Испания разгласи започването на следствие на немската банка Deutsche Bank, която е най-голямата финансова институция в Германия и една от най-големите в света.

Разследването е по съмнение за редовно нарушение на законодателството в региона на търговията с скъпи бумаги, прецизират от финансовия регулатор.

Според предварителните данни, Deutsche Bank е уличена за продажбата на комплицирани и високорискови финансови принадлежности без съответната разяснителна работа с клиентите. Въпросът е, че банката не е разкрила и обяснила в елементи рисковете при работата с деривати, което заплашва с (големи) загуби работещите с тези комплицирани финансови принадлежности.

По време на следствието регулаторът CNMV ще вземе поради резултатите от външен одит на Deutsche Bank, потвърждаващ нарушаванията, както и обстоятелството за към този момент инициирани правосъдни производства от клиенти на банката.

В същото време от CNMV признават, че започването на следствие не значи наложително, че на най-голямата немска банка ще бъдат наложени наказания. Допуска се, че е допустимо виновност на Deutsche Bank по посочените съмнения в нарушавания да не бъде потвърдена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР