Националната кампания „Безопасна коледа” в защита на потребителите започна днес.

...
Националната кампания „Безопасна коледа” в защита на потребителите започна днес.
Коментари Харесай

Започнаха проверките за безопасност на коледната украса


Националната акция „ Безопасна коледа” в отбрана на потребителите стартира през днешния ден. Първите инспекции са за сигурността на електрическата декорация за празниците.

Десетки инспектори потеглят от през днешния ден из базари, пазари, огромни и дребни магазини, с цел да ревизират светлинната декорация за Коледа. През последните години проблемите понижават, споделиха от държавната организация за метрологичен и механически контрол.

Магазините оферират стотици разновидности за светеща коледна декорация. Можем да разчитаме и на себе си при подбора на светещите гирлянди, като преди всичко би трябвало да внимаваме дали има директива на български език.

За къде е предопределен продуктът демонстрира и знакът къщурка със стрелка на открито или във вътрешността, който се слага на кутията.

Ако купувате гирлянди за външна приложимост би трябвало да внимавате дали кабелът има специфична изолираност и дали връзките са капсуловани, тъй че да не може да прониква влага и прахуляк.

От КЗП ревизират дали стоките имат етикети и дали е оповестена ясно продажната цена.

Близо 1300 разнообразни артикули са тествани при предходната акция. За съвсем 300 от тях е открито, че не дават отговор на условията.

Проверките ще продължат. В идващите стадии ще се ревизират детските играчки и пиротехническите средства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР