Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще отбележи своята

...
Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще отбележи своята
Коментари Харесай

Гимназията по изкуствата с впечатляваща изложба за 45-ата го...

Националната гимназия за театрални и екранни изкуства ще означи своята 45-та годишнина с огромна галерия в Залите за краткотрайни експозиции на ул. „ Княз Александър I “ №15. Официалното разкриване е планувано за 15 май (събота) от 11:00 до 12:30 ч.

Училището е основано през 1975 година по самодейност на пловдивските театрали Светослав Генев, Атанас Бояджиев, Веселин Ковачев и други като Средно художествено учебно заведение за театрални фрагменти.

Голяма част от приключилите до момента над 2200 възпитаници се осъществят сполучливо в театъра, киното, малкия екран и в доста други жанрове на образните изкуства.

Изложбата е доста разнообразна и любопитна, тъй като в нея ще могат да се видят сценографски планове, костюми, анимация, късометражни филми, статуя, живопис, илюстрация, снимка, иконопис, реституция и така нататък

Куратор на експозицията е дългогодишният шеф на НГСЕИ Емилия Арабаджиева, а участниците са повече от 40 одобрени в своята област създатели, които се изявяват както в България, по този начин и по света. Ще споменем единствено няколко имена – Петър Митев, Ангел Гешев, Сотир Гелев, Тихомир Пенов, Борис Стоилов, Сашо Захариев, Иван Карев, Никола Певичаров, Кольо Карамфилов, Донка Боева, Петко Танчев, Илиян Зарков, Теодора Лазарова, Димитър Марински и други

Изложбата ще може да се види до 2 юни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР