Националната федерация на синдикатите в железопътната система на Румъния -

...
Националната федерация на синдикатите в железопътната система на Румъния -
Коментари Харесай

Стачката в румънската държавна жп компания, която може да парализира страната

Националната федерация на синдикатите в железопътната система на Румъния - FNMCV, разгласи започването на национална стачка, започваща на днешния 27 ноември. В стачните дейности ще се включат всички влакове на Национална железопътна компания CFR, оповестява Romania Insider.

Според поръчката, в началото към една трета от придвижването на влаковете ще бъде обезпечено. В случай, че настояванията на синдикатите обаче не бъдат удовлетворени и то бързо, има опция за пълномащабна стачка, която може да сковава страната преди Коледа.
 Румъния закупува водородни влакове по контракт за €170 милиона
Румъния закупува водородни влакове по контракт за €170 милиона

Първоначално броят им е 12

Исканията на синдикатите

Синдикатите от румънската жп промишленост настояват, че " признатата от държавното управление икономическа и обществена политика " блокира груповите договаряния за подписване на групов трудов контракт, оповестява Economica.net.
 Снимка 597017
Източник:

Според синдикатите тези политики освен попречват договарянето на работна заплата, съобразена със сложността и размера на работата, само че и нарушават наредбите на настоящите групови и самостоятелни трудови контракти, подписани сред страните, като редица права на възнаграждение са понижени или потиснати при заплащане.

Визираните от синдикатите разпореждания са по-скоро част от фискалния пакет, ориентиран към редуциране на разноските в бюджетния бранш и държавните компании.

Отделно профсъюзът на румънската държавна самолетна компания Tarom предизвести за още една стачка от 1 декември, в случай че сдружението не се откаже от наредбите на Закон 296/2023 във връзка с някои фискално-бюджетни ограничения.

Работниците от оператора на метрото в Букурещ Metrorex също предизвестиха за идна стачка на същото съображение.
 Нови бързи влакове ще се движат от Русе до летището в Букурещ със 160 км/ч
Нови бързи влакове ще се движат от Русе до летището в Букурещ със 160 км/ч

Влакът би трябвало да се движи по трасето Русе-Букурещ-Гюргево до края на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР