Националната библиотека Св.св. Кирил и Методий“ ще отбележи днес патронния

...
Националната библиотека Св.св. Кирил и Методий“ ще отбележи днес патронния
Коментари Харесай

Писатели, изложба, игри и ателиета за празника на Националната библиотека

Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “ ще означи през днешния ден патронния си празник, който съответствува и с професионалния на библиотечните и осведомителни експерти. В Столичната библиотека също ще има събития по този мотив през целия ден.

Тържественото отбелязване в Националната библиотека ще стартира в 11:15 ч. с поднасяне на цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий. Ще бъде осъществен и церемониален водосвет от Светия синод с присъединяване на хора на Софийската духовна семинария „ Св. Иван Рилски “.

В 12 на обяд в централното предверие ще бъде открита изложбата „ Идеалът като реалност “, отдадена на 200 години от рождението на Найден Геров.

Столична библиотека посреща професионалния празник на библиотекарите под мотото: „ Съхраняваме и пренасяме българското слово през вековете “. В 12 часа известни поети и писатели, измежду които Георги Константинов, Теодора Димова, Мирела Иванова, Деян Енев, Бойко Ламбовски и Амелия Личеваще насочат свои послания за книгите, четенето и библиотеките. 

През целия ден за децата ще има STEM игри, арт ателиета, видеопрожекции, атрактивни занимания с ботове, 3D химикалки. За всички искащи ще има безвъзмездни читателски карти.

По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР