Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада публикува резултатите от

...
Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада публикува резултатите от
Коментари Харесай

Мениджър в НБА избра Везенков за „Новобранец на годината“

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада разгласява резултатите от станалото обичайно годишно допитване до генералните мениджъри на тимовете в лигата по отношение на техните настройки за идния сезон 2023/24.

Анкетата, която съдържа 50 въпроса, се разпраща до мениджърите на всички 30 тима в НБА, като те нямат право да гласоподават на нито един от въпросите за личния си франчайз или негови представители. Този сезон за пръв път през новия век в НБА ще играе и българин. Това е Александър Везенков, който облече екипа на Сакраменто Кингс. През предишния сезон националът завоюва наградата за " Най-полезен състезател " в Евролигата и това очевидно не е останало неусетно в лигата, защото един от респондентите в анкетата е показал българина като най-вероятния победител в класацията за " Новобранец на годината ".

Везенков е един от единствено четиримата играчи, получили гласове на този въпрос. Според генералните мениджъри центърът на Сан Антонио Спърс Виктор Уембаняма, който бе взет под номер 1 в драфта тази година, е най-очакваният победител в класацията. Французинът събира 50 % от вота. На второ място с 27 % от гласовете е гардът на Портланд Трейл Блейзърс Скуут Хендерсън, а трети с 20 % е центърът на Оклахома Сити Тъндър Чет Холмгрен. Везенков получава 3 % от вота, което се равнява на вота на един общоприет управител.

Българинът попада и в още една ранглиста - тази за " най-подценявана облага това лято ". Тук генералните мениджъри са се спряли на 17 разнообразни прехвърлянето, като болшинство от гласовете събира прехвърлянето на Маркъс Смарт от Бостън Селтикс в Мемфис Гризлис - 17 %.

Сериозно самопризнание за отбора на Сакраменто генералните мениджъри дават на треньорския щаб на " кралете ". Според ръководителите на тимовете старши треньорът на калифорнийци Майк Браун има най-хубавите офанзивни схеми на игра, Жорди Фернандес е най-хубавият помощник-треньор, а Сакраменто е един от трите най-приятни за гледане тимове.

Генералните мениджъри чакат за " Най-полезен състезател " през идния сезон да бъде определен центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич, Янис Адетокунбо от Милуоки Бъкс да бъде " Най-добър бранител ", а Бостън Селтикс или Денвър Нъгетс да завоюва купата през идния сезон.

Новият сезон в НБА стартира на 24 октомври.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР