Националната асоциация на картофопроизводителите и Българската камара на плодове и

...
Националната асоциация на картофопроизводителите и Българската камара на плодове и
Коментари Харесай

Градинарите се готвят за гражданско неподчинение и масов протест на 22 март

Националната асоциация на картофопроизводителите и Българската камара на плодове и зеленчуци афишират гражданско непокорство и провеждат всеобщ митинг пред Министерството на земеделието.

Призивът е в митинга, който ще се организира на 22 март, да се включат производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна.

Причината за недоволството е подбудено от продължаващото неглижиране на бранш плодове и зеленчуци. Системното му недофинансиране и несъответствието при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до основаването на монокултурно земеделие и продоволствена злополука.

В момента, в който производителите чакат страната да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, с цел да преминем през неподходящите резултати от коронавирус рецесията и войната в Украйна, пристигна новината за понижените ставки по схемата за обвързано подкрепяне на бранша.

Липсата на явен план от страна на Министерството на земеделието и несъответстващото подкрепяне изправя стопаните пред неспособност да обезпечат подготовката за нова годишна продукция.

От бранша преди дни направиха протестна проява на Дунав мост.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР