Националната академия за театрално и филмово изкуство Кр. Сарафов“ е

...
Националната академия за театрално и филмово изкуство Кр. Сарафов“ е
Коментари Харесай

НАТФИЗ партньор по международен проект IN SITU

Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кр. Сарафов “ е сътрудник в консорциума на започващ европейски план в региона на културните и креативен промишлености в извънградските региони на Европейски Съюз

Проектът „ IN SITU – локални нововъведения в културните и креативен промишлености в извънградски региони “ започва на 1 юли 2022 година с дълготрайност 48 месеца. Координатор на плана е, Португалия. Проектът на стойност 4 милиона евро е финансиран от Европейската комисия по стратегия Horizon Europe.

Въпреки нарасналата видимост и значение на културните и креативен промишлености (КТИ), основани в извънградските региони на Европейския съюз през последното десетилетие, към момента съществува забележима липса на проучвания и политическо внимание към техните характерни потребности, характерности и капацитет. Проектът IN SITU сплотява водещи проучвателен подходи към процесите на нововъведения, извънградско обмисляне и предприемачество в КТИ. Проектът има за цел да способства за увеличение на потенциала на тези промишлености, с цел да могат да работят като мотор на нововъведенията, конкурентоспособността и устойчивостта в подтекста на локалното културно развиване.

Проектът IN SITU цели да даде задълбочени знания по отношение на резултатите от междусекторните връзки, новаторските тактики за КТИ в извънградските региони и да създаде оферти за възстановяване на културните политики в тази област. IN SITU включва и обучителна стратегия за развиване на потенциала на креативните организации, което да им разреши да вземат участие в разрешаването на основни публични проблеми в съответните региони/общности. Основният дефиниращ аспект на IN SITU е връзката сред научните проучвания и креативната процедура посредством основаването и развиването на шест „ IN SITU Labs “ – местни центрове в извънградски региони във всички краища на Европа, ситуирани в Португалия, Ирландия, Исландия, Финландия, Латвия и Хърватия.

Консорциумът по плана сплотява 13 институционални сътрудници в 12 страни: (Португалия); (Ирландия); (Белгия); (Нидерландия); (Франция); (Испания); (Хърватия); (Португалия); (Финландия); (Латвия); (Исландия); (България); and (Германия).
Проектът IN SITU обгръща и асоциирани европейски и интернационалните сътрудници:,,,,, (Австралия),, (Канада), и (Южна Африка). Проектът има интернационален съвещателен съвет от седем души – водещи интернационалните специалисти, работещи в региона на нововъведенията в културните и креативен промишлености в в извънградски региони.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР