Националната агенция за противодействие на корупцията в Украйна (НАПК) влючи

...
Националната агенция за противодействие на корупцията в Украйна (НАПК) влючи
Коментари Харесай

Procter&Gamble влезе в списъка на спонсорите на войната в Украйна

Националната организация за противопоставяне на корупцията в Украйна (НАПК) влючи американската корпорация Procter & Gamble в листата с интернационалните спонсори на войната, заяви УНИАН.

Компанията е една от тези, които не се изтеглиха от Русия след началото на военните дейности в Украйна през февруари м.г., като продължава да заплаща налози към съветския бюджет.

" Въпреки войната, P&G не напусна съветския пазар. В Руската федерация работят два завода на P&G - за произвеждане на самобръсначки Gillette в Санкт Петербург и за произвеждане на тоалетна козметика в Тулска област, което способства за спомагателни приходи в съветския бюджет и финансирането на военните закононарушения на Русия ", се споделя в известие на НАПК. Подчертава се, че през 2021 година от P&G са внесли налози и осигуровки в размер на към $5.2 млн., като са обезпечени работни места на към 2500 руснаци.

" В сходство с новото съветско законодателство, оставайки в Русия, P&G се съгласява да взе участие в процеса на готовност, да улесни набора на личния състав си за армията и да финансира тяхното военно съоръжение ", допълват от НАПК.

През март Procter & Gamble разгласи, че краткотрайно стопира новите вложения в Русия, както и рекламите. След това подвигна цените на стоките си за Руската федерация с 40%. Заводът за битова химия в Тулска област обаче остава най-големият за миещи средства въобще под шапката на P&G.

В листата на НАПК за интернационалните спонсори на войната сега са включени 13 компании от 8 страни, измежду които френската верига строителни хипермаркети Leroy Merlin, френският производител на замразени и консервирани храни Bonduelle (която също продължава активността си в Русия), английската компания за опаковки и хартия Mondi и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР