Националната агенция по приходите (НАП) предоставя нова електронна услуга, като

...
Националната агенция по приходите (НАП) предоставя нова електронна услуга, като
Коментари Харесай

НАП предлага нова електронна услуга за възстановяване или прихващане на надвнесени суми



Националната организация по приходите (НАП) дава нова електронна услуга, като дава опция на потребителите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми.

Електронната услуга е налична с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или дипломиран електронен автограф (КЕП) в група " Плащане и пресмятане " в Е-портала на Национална агенция за приходите, оповестяват от приходната организация.

Чрез тази услуга потребителите към този момент могат и онлайн да попълнят нужните данни във формуляра, да ползват документи към него, след което да го подадат. С настояването лицата могат да заявят желанието си да им се прихващат или възвръщат надвнесени или недължимо събрани суми за налози, наложителни осигурителни вноски, наложени от органите по приходите санкции и имуществени наказания и други.

Услугата дава опция за избор на типа на надвнесените суми, които може да бъдат прихванати (възстановени - Данък добавена стойност, корпоративен и други налози по ЗКПО, налог върху приходите на физическите лица, осигурителни вноски за ДОО/НЗОК/ДЗПО, наложително събрани обществени вземания, включително санкции, имуществени наказания и други).

Потребителите ще имат опция да преглеждат подадените от тях претенции с избор на бутон „ Подадени данни “ от реда на съответната услуга в персоналния си екран. Подаденото електронно искане се обработва в 30-дневен период.

За приемане на достъп до услугата от упълномощено лице следва да бъде подадено още веднъж „ Заявление за подаване на документи по електронен път и прилагане на електронните административни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите с КЕП на упълномощено лице “ или „ Известие за подаване на документи по електронен път и прилагане на електронните административни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите с КЕП на упълномощено лице “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР