Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на Щатите

...
Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на Щатите
Коментари Харесай

Hyundai Ioniq 5 с проблем внезапна загуба на мощност!

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Щатите - (NHTSA) стартира следствие на недоволства за неочаквана загуба на мощ в електрически коли Hyundai Ioniq 5 от 2022 година В известие за следствието организацията сподели, че е получила 30 тъжби на консуматори, твърдящи загуба на мощ в 2022 Ioniq 5 EV, представляващи първата моделна година на произвеждане.

Много консуматори оповестяват за мощен пукащ тон, последван от предупредителна светлина на таблото, предшестваща загубата на мощ, която може да варира от понижаване до цялостната й загуба. Службата за следствие на недостатъци (ODI) на NHTSA, която организира инспекции на сигурността, е споделила от Hyundai, че проблемите са свързани с модула за интегрирано контролно зареждане (ICCU), който контролира потока на сила както от главния акумулаторен пакет, по този начин и от 12- волтова батерия.

Свръхтокът в границите на ICCU може да повреди транзисторите в преобразувателя DC-to-DC, което води до неспособност за зареждане на 12-волтовата батерия, сочат предварителните констатации. ODI ще продължи следствието, с цел да дефинира обсега и сериозността на казуса, в това число какъв брой транспортни средства са евентуално наранени, след което ще бъде направено решение дали да стартира изтеглянето им.

Hyundai към този момент направи едно евакуиране за моделите Ioniq 5 от 2022 година Заедно с Kia EV6, с който споделя E-GMP платформата на Hyundai, Ioniq 5 беше изтеглен предходната година, с цел да се оправи със софтуерен проблем, който провокира терзания по отношение на отдръпването. Изтеглянето обхвана 19 743 коли както от Hyundai, по този начин и от Kia.

Ioniq 5 към този момент е включен в друго сходно следствие – дружно с съвсем всеки различен EV и хибрид, създаден преди 1 март 2021 година То е в отговор на петиция, която се стреми да добави звуци за предизвестие за пешеходци към по-старите транспортни елсредства. Тези звуци, които имат за цел да компенсират неналичието на звук от мотора при шофиране на ток, са наложителни за новите коли през последните две години.

Разследването на такава петиция е доста извънредно, само че може да докара до преоборудване на по-стари транспортни средства с устройства, създаващи звук.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР