Националката Татяна Воложанина прекратява спортната си кариера, съобщиха от Българската

...
Националката Татяна Воложанина прекратява спортната си кариера, съобщиха от Българската
Коментари Харесай

Водеща грация прекратява кариерата си

Националката Татяна Воложанина приключва спортната си кариера, оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

За последно тя взе участие на Държавното клубно състезание в края на месец септември и завоюва купата с тима на " Илиана ". Сега Воложанина учи и желае да се развива като треньор.

Новината за края на кариерата на грацията разяснява и президентът на БФХГ Илиана Раева.

" Много, доста ще ми липсват класата и геният ти, Татяна Воложанина... Най-близките ми сътрудници от гимнастиката знаят, че аз мъчно одобрявам гимнастички. Още от дете е по този начин.

Но същите тези мои сътрудници знаят, че Таня е една от тези малко, доста малко гимнастички, които са ми от обичаните. Таня е класа! Таня е гений! Много обичам да я виждам. Ще ми липсва ужасно доста! И на надпревари, и в тренировките ", написа Раева във Facebook.

" Много съм ядосана на член на предходния комитет, който дава по време на курс комбиниране на Таня за това, че й липсва артистичност. Това повлия прекалено много на кариерата й. Не се прави по този начин! Понятието " артистичност " в художествената гимнастика е към момента неразбираемо на огромна част от съдиите.

Но това е друга тематика. Това повлия прекалено много в негативна посока на Таня. Последното й съревнование беше клубното държавно. Тази неповторима топка Таня направи след него. Любителите няма да имат привилегията да го видят онлайн. Гимнастиката губи една изключителна гимнастичка - обожавана, отричана..., само че прекомерно ярка и впечатляваща. Не единствено с единствените по рода си пируети в света, а със своята непорочност и точност в осъществяването ", добави президентът на БФХГ.

" Таня претърпя сложни моменти, само че не разреши да ги демонстрира и споделя. Силно момиче... доста умна, интелигентна и възпитана. Таня учи съществено в НСА и желае да стане треньор. Ще изнася и мастър класове в чужбина. Вече има покана за първия. Тя ми е доста особено момиче.

Винаги ще й оказвам помощ, ще си виждам от време на време съчетанията й. С усмивка и топлота ще си припомням топката на " Принцеса Анастасия " и бухалките на " Тоска ". Ние си знаем за какво. А когато приказвам или си припомням за гимнастичката Таня, до нея постоянно ще стои Силвия Стойнева. Блестящ тандем. Огромен принос има и Бранимира Маркова. А в този момент, на всичките й критици единствено ще кажа: прекомерно сте дребни, с цел да коментирате класата на Таня! Обичам те, невероятна моя! Знам, че ще успееш във всичко! Винаги можеш да разчиташ на мен! Респект, Таня! ", приключи Раева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР