Националите по футбол не успяха да догонят дивото срещу Словения,

...
Националите по футбол не успяха да догонят дивото срещу Словения,
Коментари Харесай

Националите не догониха дивото срещу Словения

 Петър Хубчев: В живота съм естествен човек
Националите по футбол не съумяха да догонят дивото против Словения, откакто изпуснаха питомното при гостуването на Кипър преди няколко дни. " Лъвовете " записаха второ реми 1:1 и останаха втори в крайното класиране в група С3 на Лигата на нациите.

В другия дуел от групата Норвегия победи като посетител Кипър с 2:0 и си обезпечи първото място. Българският отбор трябваше наложително да победи Словения и то с гол повече от Норвегия, с цел да завоюва първото място, само че това остана мираж.

Възпитаниците на Петър Хубчев преобладаваха през по-голямата част от дуела, само че мъчно стигаха до чисти голови положения, до момента в който словенците играха грамотно и се отбраняваха добре. През първата част с пропуски се отличи нападателят на Левски Станислав Костов.

Нашият отбор въпреки всичко съумя да поведе в резултата в 68-та минута, когато резервата Галин Иванов се разписа с прецизен изстрел с глава след положително центриране на Страхил Попов отдясно, а в идващите минути играчите на България се втурнаха в търсене на нужните им нови два гола и оставиха свободни пространства пред гостите, които се възползваха от това и изравниха в 75-та минута с прецизен изстрел по земя на Миха Зайц.

До края на дуела не паднаха повече голове макар сериозния български напън и в последна сметка дуелът приключи при резултат 1:1.

По този метод България приключи на второ място в групата с 11 точки от шест мача, на две точки зад спечелилия в групата Норвегия. Тимът на Кипър приключва на трета позиция с пет точки, до момента в който Словения отпада в последната дивизия на шампионата.

" Играхме на лимита на физическите си благоприятни условия. Благодарих на момчетата за раздаването. Не скърбя за нищо. Получихме скъп урок и опит с тези шест мача на такова високо равнище ", разяснява селекционерът Петър Хубчев.

Крайно класиране в групата:
1. Норвегия, г-р 7:2 - 13 точки
2. България, г-р 7:5 - 11 точки
3. Кипър, г-р 5:9 - 5 точки
4. Словения, 5:8- 3 точки
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР