Националисти обсадиха извънградската къща на бившия украински президент Петро Порошенко

...
Националисти обсадиха извънградската къща на бившия украински президент Петро Порошенко
Коментари Харесай

Нов майдан в Киев, щурмуват имението на Порошенко, искат го в затвора!

Националисти обсадиха извънградската къща на някогашния украински президент Петро Порошенко край Киев и желаят той да бъде задържан. Това заяви локалния ТВ канал „ 112 Украина “.

Ужасни вести за Порошенко, проверяват го за държавна измяна (ВИДЕО)

Около 100 деятели, събрали се край дома на някогашния държавен глава в село Козин, скандират: „ Порошенко зад решетките! “ и упорстват за привличане пред правораздаването на някогашния президент и неговите сътрудници Гладковски, участващи в корупционния скандал в държавния тръст "Укроборонпром ".

Протестиращите възпламениха огньове и гуми, а в ръцете си държат флагове на Украйна и националистически организации.



Протестиращите сложиха високоговорители до централната врата на входа на имението на Порошенко, от които звучат украински патриотични песни, прецизира Фокус.

Както съобщи в хода на демонстрацията координаторът на организация „ Граждански надзор – почтена страна “ Владислав Литвинчук, протестиращите заплашват да създадат акцията безсрочна, в случай че управляващите продължат да се бавят с следствието на вероятното присъединяване на Порошенко в абсурда с кражбите в „ Укроборонпром “. „ Ще бъдем тук денонощно “, добави Литвинчук.

Примката към Порошенко се стяга! Обвиниха го в заграбване на власт

По неговите думи, по време на президентството на Порошенко той е нараснал положението си 18 пъти. „ От изборите измина напълно малко време, а към този момент всички някак си не помниха какъв е той “, съобщи уредникът на акцията. Той акцентира, че основното искане на протестиращите е Главната прокуратура и Министерство на вътрешните работи да проверяват случая с Порошенко.

Концернът „ Укроборонпром “, сплотяващ предприятия от военно-промишления комплекс на Украйна, се оказа в центъра на корупционен скандал през февруари, който провокира доста рухване на рейтинга на Порошенко преди изборите за президент.

Както се схваща от резултатите от журналистическото следствие, синът на заместник-секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (СНБО), Игор Гладковски, който е в близкия кръг на Петър Порошенко, той е взел участие в схеми за източване на милиони от предприятието. Медиите настояват, че Гладковски и негови сътрудници, със знанието на управлението на „ Укроборонпром “, са организирали доставки на контрабандни съветски елементи за военна техника на държавните военни предприятия по повишени в няколко пъти цени. След обнародването на скандалния репортаж украинското държавно управление разпореди интернационален одит на компанията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР