Национален протест на превозвачи ще блокира част от София днес.

...
Национален протест на превозвачи ще блокира част от София днес.
Коментари Харесай

Превозвачи блокират движението в София


Национален митинг на превозвачи ще блокира част от София през днешния ден. Автобусни компании и таксиметрови водачи ще спрат работа и ще създадат протестно шествие по булевардите " Ботевградско шосе ", " Цариградско шосе " и " Царица Йоана ". Очакват се колони от към 100 рейса и близо 2000 таксиметрови автомобила. Те ще се съберат и на протестен протест на площад " Батенберг ", разгласен за 10.00 часа.

Междуселищните и интернационалните автобусни транспорти стопират за 24 часа от 00:00 ч. през днешния ден в символ на митинг на превозвачи. Градските линии, експлоатирани от частни превозвачи, няма да се обслужват от 9 до 11 часа. Протестът е подсилен и от таксиметровия отрасъл, който също стопира работа през днешния ден.

Причината за митинга е признатото от Народното събрание несъгласие на президента Румен Радев, с което отпадна криминализирането на противозаконните транспорти. Основният претекст на президента беше, че законодателната смяна не прави разлика сред сивия бранш в бизнеса и така наречен споделено пътешестване.

Превозвачите упорстват за връщане на текстовете в Наказателния кодекс, които предвиждаха до 10 година затвор и лишаване на транспортното стредство за нерегламентиран транспорт.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР