Национален протест на партия „Възраждане“ се провежда пред сградата на

...
Национален протест на партия „Възраждане“ се провежда пред сградата на
Коментари Харесай

Възраждане излезе на протест пред парламента, иска оставката на правителството

Национален митинг на партия „ Възраждане “ се организира пред постройката на Народното събрание. Искането е за оставка на цялото държавно управление.

Сред протестиращите край паметника "Цар Освободител " към този момент има и един задържан. Има засилено наличие на органите на реда.

В сряда прокуратурата стартира инспекция за изразходването на партийните дотации на политическата групировка. Твърди се, че с държавните пари водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов си е купил къща за 200 000 лв. и кола за 40 000 лв..

Досъдебното произвеждане за длъжностно заграбване в изключително огромни размери бе стартирано след няколко телевизионни репортажа. Разследването би трябвало да откри дали длъжностно лице от управителните органи на партия „ Възраждане “ е присвоило партийна дотация в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предопределени за действието на партията. Ще бъдат тествани изнесените в следствието на Нова телевизия обстоятелства по придобиването на парцели от лице от управлението и свързани с него лица, както и придвижването по партийните сметки на партия „ Възраждане “ – приходи и преводи към други сметки.

Оказва се, че партия „ Възраждане” е похарчила партийната си дотация, макар че главното й предизборно заричане беше, че ще се откаже от нея. Лидерът на партията Костадин Костадинов се оправда, че бил заставен да я вземе, тъй като законът го задължавал. Сметната палата излезе със мнение, че Костадинов не споделя истината и никой не може да го спре да се откаже от дотацията.

За три години, към днешна дата, партията му е получила 1 милион лв. от страната. И от тях е направила дарения за 250 000. В сметката на партията са останали 60 000. Което значи, че 700 000 лв. са изхарчени от управлението за друго. След изборите, с помощта на които партията получава дотации, тъй като даде обещание да се откаже от парите, се случи още нещо. От панелния си апартамент в работническия жилищен комплекс „ Кайсиева градина” във Варна, водачът на партията Костадин Костадинов се реалокира в къща, която купува за 200 000 лв.. Намира се покрай брега и с превъзходна гледка. А пред нея към този момент паркира кола за 40 000 лв., която си е купил от магазина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР