Национален протест и автошествие на медиците от центровете за спешна

...
Национален протест и автошествие на медиците от центровете за спешна
Коментари Харесай

Спешните медици протестират: На Слънчака ви обслужват само частни кабинети

Национален митинг и автошествие на медиците от центровете за незабавна здравна помощ ще се организира в сряда, 26 юли, пред Народното събрание. Организатор е Националният профсъюз „ Защита “.

Основните претенции са: по-добри условия на труд, нарастване на заплатите, нарастване на месечната прехрана на центровете, първа категория труд и други.
Сборният пункт е на паркинга на " Княз Ал. Батенберг " в 10:30 часа, прецизира БНР. 

„ Това е следващият митинг, а се чака приемане на бюджета. Очакваме депутатите да изпълнят обещаното на предходния митинг – на 13 юли. Ще внесем искане-декларация до президента на Република България за привикване на Съвета за национална сигурност, тъй като съществува голяма заплаха да останем без незабавна помощ “, разяснява Красимир Митов, ръководител на Национален профсъюз „ Защита “.

Той посочи, че измежду най-острите проблеми в бранша е дефицитът на фрагменти, напредналата възраст на медиците, работещи в незабавните центрове, неприятни условия на работа и ниско заплащане.

По думите на Митов средствата за прехрана на центровете за СМП не са обновени от 2015 година.

„ Неблагоприятна, трагична и плачевна “ е обстановката е незабавните звена, описа д-р Иво Велев от ЦСМП в Перник. И напомни спецификата на работа на сътрудниците му, за тежките смени и от време на време конфликтните обстановки с нападателни пациенти и техните близки при визити на адреси.

Митов означи, че морският ни курорт „ Слънчев бряг “ се обслужва от частна структура и допусна, че в случай че политиката към незабавните медици не се промени, може да се цели банкрутиране ЦСМП и прекосяване на тези грижи в частни ръце.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР