Национален електронен регистър на скривалищата трябва да бъде активиран у

...
Национален електронен регистър на скривалищата трябва да бъде активиран у
Коментари Харесай

Очаква се активиране на национален електронен регистър на скривалищата

Национален електронен указател на скривалищата би трябвало да бъде задействан у нас. Директорът на пожарната основен комисар Николай Николов изясни, че по този метод хората ще знаят къде да се укрият при потребност.

Към момента скривалищата у нас се водят на разнообразни институции. Част от бомбоубежищата са към Министерство на вътрешните работи и пожарната, други са към локалните управляващи, а има и такива, които са към огромни индустриални предприятия.

Преди да се пусне регистърът, институциите притежатели би трябвало да ревизират положението на скривалищата, с цел да се знае какъв брой от тях са годни за потребление и какъв брой не.

Главен комисар Николай Николов.

„ Да успеем да го активираме, тъй че натискайки едно копче, да знаете къде е вашето скривалище и по какъв начин по най-бързия метод може да се укриете “.

По думите на шефа на пожарната хората у нас би трябвало да бъдат спокойни.

„ Във всички жилищни здания и публични, строени след 50-те години на предишния век, мазетата им са пригодени за такива неща, а констативните условия за тези скривалища са изцяло спазени, оборудването, общо като цяло може да се каже, че отново е съоръжение от 50-те 60-те години, остаряло съоръжение “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР