Националът на Славия Ивайло Димитров се надява тази зима да

...
Националът на Славия Ивайло Димитров се надява тази зима да
Коментари Харесай

Косъма пред БЛИЦ: Мечтая най-после да изляза в чужбина, невъзможно е да се върна в ЦСКА

Националът на Славия Ивайло Димитров се надява тази зима да реализира трансфер в чужбина. Косъма е четвъртия сезон футболист на " белите ", с които удължи контракта си за още година. 28-годишният таран е голмайстор на Славия със 7 попадения от началото на шампионата, а също така блесна и с два гола за триумфа с 3:1 над Етър, класирал столичани на полуфинал за Купата на България. Ивайло Димитров приказва за бъдещите си проекти в изявлението, което даде за БЛИЦ СПОРТ:

- Ивайло, къде избра да почиваш по празниците?
- В София съм си. Прекарах Бъдни вечер със фамилията ми. Събрахме се всички на домашно, както повелява традицията. За Нова година мисля да бъде с другари в Солун. 
 
- Поддържаш ли форма? 
- Да, упражнявам всеки ден. Имаме стратегия, която ни дадоха преди да излезем във почивка. Изпълнявам я прецизно - всеки ден фитнес, бягане, стречинг. 

- Играеш ли футбол на дребни малки врати? 
- О, не, неразрешено ни е. Няма по какъв начин да се пусна на дребни малки врати, защото има риск от възможна травма. 

- Бъдещето ти обвързвано ли е със Славия?
- Удължих контракта си за още една година. В момента не преставам да съм футболист на Славия. Всичко може да се случи. За момента обаче няма нищо съответно. От нито клуб не са се свързали с мен. Научавам нещата от пресата. Венци Стефанов също нищо не ми е казвал на този стадий.

- Той ли те нави да преподпишеш?
- Няма какво да ме навива чак толкоз, ние се разбираме чудесно. Уговорката ми с Венци Стефанов беше да удължа контракта си и при оферта да ме пусне в чужбина. Аз съм признателен на Славия и ще се веселя в клубната каса да постъпят доходи от мой трансфер. 



- Четвърти сезон си в най-стария столичен клуб, очевидно мощно искаш смяна?
- Наистина доста се надявам тази зима нещата да се случат и да отпътува в клуб зад граница. Нека и аз да изляза в чужбина и да усетя по какъв начин е там. Ако не - не преставам в Славия. Тук ми е добре. Играя добре, въвеждам голове, не е проблем и да остана. Но към този момент съм на 28 години и в действителност фантазията ми е да изляза на открито. Нямам желания за страна, просто желая да заиграя в чужбина.  

- Трагедия ли ще бъде, в случай че Славия не откри място в първата шестица? В момента сте осми и изоставате със 7 точки от шестия Верея.
- Надявам се да успеем да се преборим и да влезем в шестицата. Ще се раздадем оптимално. Миналата година се борехме за остане в групата, което не приляга на Славия. Мястото на тима е в горната половина.

- Попадението за 1:1 против ЦСКА на старта и двете попадения за елиминирането на Етър ли са най-сладките ти този сезон? 
- Не ги разделям, всички голове са значими и сладки. Винаги показвам страст и наслада като отбележа, без значение на кой противник. Радвам се, че въвеждам и побеждаваме. Няма по-голям или по-хубав гол, всичките ми харесват.

- Мечтаеш да заиграеш в чужбина, само че въпреки всичко би ли се върнал в ЦСКА, в случай че има сходен вид?
- Знаете, че постоянно имам сантимент към ЦСКА. Но сега е невъзножно да се върна. Имат положителни нападатели. ЦСКА е клубът, от който съм тръгнал за футбола. 

- А и татко ти Емил Димитров работи на " Армията "?
- Да, там е. Треньор е на юношите, родени 2010 година. Гледам действително на нещата и знам, че няма по какъв начин в този момент да се озова в ЦСКА. По-реално е да си намеря клуб в чужбина. Но сега в Славия ми е добре. 

- Кой е обичаният ти футболист?
- Трима са моите любимци. Винаги съм се възхищавал на Габриел Батистута, Тиери Анри и Златан Ибрахимович. Винаги съм се учил от тези митове и навръх тях се пробвам да имитирам на терена.

- Любимият ти задграничен клуб?
- Подкрепям Барселона.

- Какво си пожелаваш за 2018 година?
- Най-вече здраве. И да въвеждам доста голове - освен за Славия или новия ми клуб, а и за националния тим. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР