Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов се класира

...
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов се класира
Коментари Харесай

Кузманов се класира за четвъртфиналите на Чалънджър в Братислава

Националът на България за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро.

Кузманов пласира 6 аса и завоюва против поставения под номер 4 Жомбор Пирош (Унгария) с 6:3, 2:6, 6:4 след съвсем два часа игра.

С успеха 29-годишният пловдивчанин си обезпечи 3240 евро и 20 точки за класацията на АТП, в която заема 223-ото място.

Българинът пропиля ранен пробив задатък, само че въпреки всичко взе първия сет със серия от три следващи гейма. Във втората част 23-годишният Пирош, 123-и класацията на АТП, направи поредност от четири гейма, с цел да изравни резултата, само че в третия съдбоносен сет Кузманов поведе с 5:1 и това се оказа задоволително, с цел да победи.

Така българският национал доближи до четвъртфинал на втори следващ шампионат от веригата " Чалънджър ", откакто направи това и през предходната седмица в Простейов (Чехия). В него той чака спечелилия от дуела сред шестия в схемата представител на домакините Норберт Гомбош и квалификанта Жером Ким (Швейцария), които играят по-късно през днешния ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР