Националът на България за Купа Дейвис Александър Донски спечели титлата

...
Националът на България за Купа Дейвис Александър Донски спечели титлата
Коментари Харесай

Донски с титла в Тунис

Националът на България за Купа " Дейвис " Александър Донски завоюва купата на двойки на шампионата по тенис на твърди кортове навън в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди $.

Донски и Тиаго Перейра (Португалия), водачи в схемата, победиха на финала Кристоф Негриту (Германия) и Майкъл Чжу (САЩ) с 6:2, 2:1 и отвод на противниците им след 40 минути на корта.

Българинът игра на шести край при дуетите през сезона във веригата на Световната федерация по тенис ITF и завоюва втори трофей след триумфа на друга конкуренция в Монастир през март. Той има общо 11 трофеи на двойки в кариерата си.

Дъждовното време обърка програмата на шампионата и по тази причина Донски и Перейра играха за трофея едвам през днешния ден, откакто се класираха за финала в събота. Организаторите трябваше да проведат срещи от четвъртфиналите, полуфиналите и финалите на сингъл и на двойки, с цел да приключат конкуренцията.

Големият воин на деня беше Кристоф Негриту, който изигра шест мача - по три на сингъл и на двойки, и остана на корта над седем часа и половина. В тях той записа четири победи и две провали - на двата финала.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР