Националът и разпределител на Хебър (Пазарджик) Добри Димитров пое функцията

...
Националът и разпределител на Хебър (Пазарджик) Добри Димитров пое функцията
Коментари Харесай

Добри Димитров: Сбъднах мечтата си да играя в Шампионска лига, горд съм, че е в моя роден град

Националът и разпределител на Хебър (Пазарджик) Добри Димитров пое функционалността на главен диригент на тима в последните мачове на отбора в най-престижния европейски шампионат – Шампионска лига и във вътрешното състезание efbet Супер Волей и се оправи доста добре. Под негово диригенство българският отличник оказа сериозна опозиция на водача в групата В - полският Заверче и бе близо да вкара мача в тайбрек, а дуелът бе същински празник за Пазарджик. След това с групови старания отборът на Хебър преодоля моментната рецесия и завоюва гостуването в Добрич. 

Победата стана факт след поврат от 0:2 до крайния триумф с 3:2 гейма.

Волейболистите на Хебър бяха отличени за Отбор №1 на месец октомври, а Добри Димитров одобри премията от името на целия състав, дружно с президента Александър Иванов и старши треньора Камило Плачи.

Добри Димитров съобщи в изявление за BGvolleyball.com, че присъединяване му в Шампионска лига е сбъдната фантазия, а фактът, че това се случва в родния му град Пазарджик го прави извънредно благополучен и горделив.

Как приемаш премията за тим на месеца?

Тази награда  е значима и от спортна, и от морална позиция. Много или малко това самопризнание способства за възприятието и удовлетворението за добре свършена работа. Защото доста желаеме да покажем всички в тима на какво сме способни. Въпреки, че има състезатели при нас, които са спечелили какво ли не и са били на какви ли не места. Но без значение от това, постоянно всеки се стреми да покаже най-хубавото. Да се борим за нови победи, да печелим награди и да оказваме помощ за образа на тима като цяло.
5  Волейболният Хебър е тим на месец Октомври
На фона на толкоз доста травми в тима ти по какъв начин се чувстваш?

Ще излъжа, в случай че кажа, че нямам никакви болки. Но като цяло се усещам доста добре, благодаря.
5  Волейболният Хебър е тим на месец Октомври
Камило Плачи залага на теб на титулярния пост, чувстваш ли се задоволен?

Радвам се че имах опция да бъда титуляр в тези мачове, тъй като да играя в Шампионска лига бе една от фантазиите ми. Това е единственият шампионат, в който не бях играл досега. Имал съм присъединяване в останалите европейски шампионати. Но в шампионска лига възприятието е неповторимо. Само хора, които са били на полето знаят защо става въпрос. Благодарен съм на Камило Плачи и ще се боря за неговото доверие за всеки средващ дуел.

Но отново споделям, най-важното е отборната игра. Големият тим си проличава по какъв начин излиза от сложни обстановки, макар че има травми. Като цяло се оправяме сносно. Успяваме да си подадем ръка в сложни моменти и групово излизаме от тежки моменти. Видя се и в последния мач с Добруджа 07, вижда се и в срещите от Шампионска лига. Надявам скоро всички проблеми да отшумят, с цел да повдигнем равнището на игра още малко. Мисля, че можем да го реализираме и да продължаваме сполучливо напред.

Преди началото на шампионата в задграничните медии ви дефинираха, като допустима сензация. Бяхте покрай това още в първия мач в Берлин. Какво ви попречи?

Много са факторите. От една страна насъбраните травми на доста играчи. Те си оказаха своето отрицателно въздействие. От друга, има тънки моменти в мачовете, които не успяхме да вземем. Може би опитът играе някаква роля. Ние също имаме опитни състезатели, само че и такива, които до в този момент не са играли Шампионска лига. На някои момчета ни е за първи път. Общо взето на доста са нещата. Но като цяло считам, че се дължи и на малко шанс, който ни липсваше в дадени моменти.



Получава се един контрастност  - в Шампионска лига играете добре, във вътрешния шампионат допускате недостатъци? Притеснително ли е по-задно ви класиране за момента?

Мисля, че не е притеснително. Контраста го има, да, то се вижда и във футбола, в случай че мога да направя такова съпоставяне. Винаги, когато един тим се пробва за реализира нещо в Европа, а пък личното му състезание е на малко по-ниско равнище, се получават такива разлики.  Важното е, да излизаме от сложните обстановки като тим, както го направихме в Добрич. Плюс това няма гаранция, че даже са първи във краткотрайното класиране, ще спечелиш шампионата. Аз съм имал сходна обстановка в България, за цялостен сезон бяхме с един изгубен гейм и не успяхме да спечелим купата, заради други фактори, независещи от волейбола. Затова, не считам, че е притеснителна четвъртата ни позиция за момента. Всичко си зависи от нас и по какъв начин играем. Мисля, че сме на прав път и ще се получат хубави плейофи.



Според теб кой виждаш като главен съперник в шампионата?

И Левски и Дея имат своите достолепия. Не мога да кажа, че единият е по-силен. Имат друга сформировка като играчи. Може би Дея имат една концепция по опитни състезатели. Левски пък наваксват с млади и ужасно надъхани състезатели. Затова споделям, че ще бъде забавно в плейофите тъй като ще има хубави мачове. Всичките тимове са съперници до момента в който не ги победиш. ЦСКА и Монтана също са на много положително равнище. Те също минава през много компликации. Но съгласно мен всички тимове в края на постоянния сезон ще бъдат с различен образ. Няма да са това, което виждаме сега. Отборите ще се донапасно ще изчистят грешките и тогава ще се види развръзката.

Ти си от Пазарджик, играеш в Шампионска лига в родния си гард. Как се чувстваш и стимулира ли те още повече в персонален проект?

Горд съм, че играя в най-престижния шампионат в моя роден град. Трудно може да се опише с думи. Много са нещата, които вършат цялостната картинка много хубава. Никога не съм си го представял. Винаги съм мечтал да играя в добър тим в България, само че никага не съм си представял, че ще мога да го направя в моя роден град. При сеймеството ми, родителите и приятелите. Чувството е  неповторимо. Подкрепата на хората е страхотна. Имаме едни от най-хубавите почитатели в страната.



Получаваш ли поддръжка в залата от твои другари и родственици?

О, да. Абсолютно постоянно има доста мои близки и познати хора в залата. Надявам се и моите деца да дойдат, тъй като до момента не съумяват да участват. Защото постоянно мачовете ги поставят по-късно и не се получава с графика им. Също по този начин много боледувха напоследък. Но с дребните деца е по този начин. Надявам се,  че още в идващия мач ще участват в залата. Това към този момент ще бъде приключена картината. Винаги едно малко късче липсваше до момента, в този момент пъзелът ще бъде цялостен.



Какво си пожелаваш за сегашния сезон?

Първо да съм здрав. Пожелавам си да продължим присъединяване в Шампионска лига уместно. Да зарадваме почитателите и управлението с победи. Да сме здрави и да почистим в състава актуалните травми. Да покажем на какво е кадърен тима, тъй като доста труд се хвърля, освен от състезатели, само че и от цялото управление и локална общност. Да успем да оберем плодовете от цялото това нещо. Защото Пазарджик го заслужава!

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР