Националът Димитър Кузманов загуби първия сингъл от двубоя между България

...
Националът Димитър Кузманов загуби първия сингъл от двубоя между България
Коментари Харесай

Кузманов: Много тежък мач

Националът Димитър Кузманов загуби първия сингъл от дуела сред България и Казахстан от Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже.

Пловдивчанинът претърпя проваляне от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 след 2:47 часа, откакто изпита стомашно неразположение в края на втория и началото на третия сет.

" Много тежък мач физически и душевен, само че естествен мач за Купа " Дейвис ", те постоянно са били такива. За страдание, този път не съумях да се поздравя с успеха, макар че в последните няколко пъти излизах победител точно в такива срещи. В последна сметка това е тенисът и би трябвало да има един победител. Днес това беше той. Дадох безусловно всичко от себе си до края, което имах, и най-после за малко не съумях. В последна сметка, с един пробив се реши срещата през третия сет. Изоставах с 1:5, съумях да се преборя и да докарам нещата до 3:5, само че той се оправи и затвори мача ", сподели Кузманов след срещата.

" Имах компликации в края на втория сет и при започване на третия, взех дълга отмора сред сетовете. Изпитах физически проблеми доста съществени, само че съумях да ги преодолея. За жал, ми се отрази при започване на третия сет и той много бързо натрупа преднина, до момента в който тялото ми се съвземе. Но той също имаше проблеми, защото неговата ръка стартира да се схваща при започване на втория сет... това са такива мачове, въпреки всичко играеш съвсем три часа, има напрежение. Но съм благополучен, че макар компликациите, които имах, не се предадох и се борих до края ", сподели още националът.
Той е благополучен, че корта е бил цялостен с аудитория и доста деца участват на дуела.

" Това, че има толкоз доста аудитория са изцяло естествени неща, доста хубави неща... те също имат огромна поддръжка. Не съм го виждал този корт толкоз цялостен от доста години, когато играхме против Република Северна Македония, тогава също беше толкоз цялостен. Има доста деца, което ужасно доста ме веселя. Отдавна не е имало толкоз доста хора ", разяснява той.

Кузманов показа и упованията си за утрешния втори ден на мача и дали физическите проблеми ще му попречат.

" Физическите проблеми няма да ми попречат за на следващия ден. И преди, когато мачовете бяха до три сета, съм изпадал в такива обстановки, те са естествени. Така че дано да забележим по какъв начин ще се развие мача на Янаки, ще помислим тактически по какъв начин ще играем. Днешният ден просто още не е приключил ", приключи пловдивчанинът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР