Националът Александър Везенков бе с основен принос за драматичната победа

...
Националът Александър Везенков бе с основен принос за драматичната победа
Коментари Харесай

Везенков: За малко да вкарам автогол

Националът Александър Везенков бе с главен принос за трагичната победа над Исландия в международните квалификации. В края на мача обаче той пропусна два наказателни удара, което можеше да коства триумфа на " лъвовете ". След края на срещата Везенков бе доста прочувствен и даже съпостави възприятията си с тези на футболиста на Мароко, който си вкара автогол в последните минути на срещата с Иран от международното състезание.
България препарира Исландия след драма в Ботевград Възпитаниците на Любомир Минчев завоюваха с 88:86
" Почувствах се малко като футболиста на Мароко, който си вкара автогол. Аз обаче уцелих гредата. Чувствах се спокоен от самото начало. Готвих се за този мач от месец и половина самостоятелно. В тима постоянно има положително въодушевление. През тези три години играхме добре, само че все нещо ни липсваше да дойдат тези победи. Казах го още предишния прозорец, че съгласно мен този тим трябваше да има повече победи. От наши неточности и неналичието на някои играчи това не стана, само че към този момент е минало. Имаме шанса първо да влезем в идната фаза, а може и това да стане с една победа. Ще опитаме в Чехия да играем по-добре. Щеше да е доста тежко, в случай че бяхме изгубили поради мен, само че най-после победихме ", съобщи Везенков.

Според него гостуването на Чехия в понеделник ще бъде доста мъчно: " Те ще играят у дома и ще търсят успеха. Ще желаят да влязат с повече победи в идващия стадий. Ще бъде доста тежка борба. Двете им звезди ги няма, само че това не би трябвало да ни успокоява. Ще опитаме да изиграем добър мач, да спазим този път треньорските инструкции, да не ядосваме треньора и каквото стане ".

" Благодаря на тази аудитория, която за мен през днешния ден беше по-бурна от всеки път. Не знам дали повлия, че двете момчета от Ботевград бяха в тима, само че желая да благодаря на почитателите, тъй като без тях няма по какъв начин да стане. Те са нашият шести състезател и се надявам през септември да има още мачове за нас и да напълним и тази зала, тъй като ще дойдат тимове от доста висока класа ", приключи Везенков.

В последната си среща от тази фаза " лъвовете " гостуват на водача Чехия на 2 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР