НаТодоровден Община Сливен и Школа по исторически бойни изкуства на

...
НаТодоровден Община Сливен и Школа по исторически бойни изкуства на
Коментари Харесай

Крепост „Туида“ събира сливналии и гостите на града на празник „Конете на българите“

НаТодоровден Община Сливен и Школа по исторически бойни изкуства на кон „ Мадарски конник “ канятжителите и гостите на града на едно неповторимо по рода си събитие, обвързвано с огромния празник, което ще се организира на цитадела „ Туида “. Общоградското празненство „ Конете на българите “ ще означи откриването на обекта за гости след направения ремонт за възстановяване на инфраструктурата.



На 23 март от 11 часа зад крепостните зидове на „ Туида “ ще се претвори античната българска традиция,свързана с конете, развъждането и образованието им от незапомнени времена. Програмата включва коннидемонстрации от епохите на Античността и Средновековието, социализацията и подготовкатана конете за работа и пердах, реорганизация на тракийски, скитски и средновековни български конници.

Участие в организацията и реализирането на събитието ще вземат „ Сдружение за възобновяване и предпазване на българските обичаи – Авитохол “ от Варна, Конна база „ Борисови “ от село Любен Каравелово, област Варна и ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “-Сливен.

Привилегията да са в непосредствена непосредственост до конете и да се потопят в техния свят в елементи ще имат всички, решили да си подарят съботния ден за прекарване, което ще се помни дълго. „ С организацията на това събитие Община Сливен ще способства за културно-опознавателния и исторически туризъм. Надяваме се да се трансформира в традиция “, споделя екипът на цитадела „ Туида “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР