НАТО започна големи военни учения по източния си фланг.От 1

...
НАТО започна големи военни учения по източния си фланг.От 1
Коментари Харесай

НАТО започва военни учения в 9 страни

НАТО стартира огромни военни учения по източния си фланг.

От 1 до 27 май ученията " Защитник на Европа " (Defender Europe 2022) и " Бърз отговор " (Swift Response 2022) ще се проведат в девет страни от НАТО с присъединяване на 18 000 военнослужещи от повече от 20 страни. Това беше обявено на 1 май на уеб страницата на въоръжените сили на Полша, една от страните домакини, представен от украинския уебсайт " Гордон ".

Пресслужбата означи, че Defender Europe 22 е интернационално взаимно постоянно повтарящо се обучение, проведено от въоръжените сили на Съединени американски щати за повишение на готовността и оперативната съгласуемост сред съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати и НАТО.

„ DE22 и SR 22 принадлежат към поредност от циклични отбранителни учения, не са ориентирани против никоя страна и не са свързани с настоящата геополитическа обстановка в района. Националният и интернационален развой на обмисляне за тях стартира през 2021 година “, се акцентира в известието.

Отбелязва се, че взаимните учения покачват сигурността на източния фланг на НАТО и служат за „ отработване в сходство със стандартите на НАТО на процедурата за потребление на войските и адаптирането им към новите провокации на актуалното полесражение и въздържане на евентуален агресор “.

От пресслужбата на полската войска прецизираха, че единствено в ученията в Полша ще вземат участие към 7000 военнослужещи и 3000 единици техника от Съединени американски щати, Франция, Швеция, Германия, Дания и Англия. По време на ученията ще се ревизира способността на бойците да взаимодействат в взаимна бойна интервенция. По-специално, военните ще отработят епизоди на тактическо придвижване на далечни дистанции с превъзмогване на водни трудности и огнева подготовка.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР