НАТО вижда опити на беларуските власти да използват дейности на

...
НАТО вижда опити на беларуските власти да използват дейности на
Коментари Харесай

Столтенберг: Режимът в Беларус да не се оправдава с НАТО за насилие над протестиращи

НАТО вижда опити на беларуските управляващи да употребяват действия на алианса като предлог за разпространяване на стачкуващите в страната и смята това за неверно, разяснява генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, преди съвещанието на Съвета за защита на Европейски Съюз в Берлин, в което той ще вземе присъединяване, оповестява ТАСС.

" Виждаме опити от режима (в Беларус) да употребява НАТО като опрощение за разпространяване на протестиращи, за потребление на принуждение над хора . Това е неверно, защото няма никакво струпване на НАТО в района ", сподели той.
 Съединени американски щати пред Тихановская: Няма данни за съветска военна интервенция в Беларус Обновена
Съединени американски щати пред Тихановская: Няма данни за съветска военна интервенция в Беларус

Вашингтон приканва Минск да освободи всички политически пандизчии

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановская не е поискала помощ от страните от Европейския съюз , разяснява тя в изявление за Le Monde, оповестено в сряда.

" Получихме цялата поддръжка, на която можехме да разчитаме , тя беше значима за нас ", акцентира тя, отговаряйки на въпрос за връзките с Европейския съюз. " Но ние няма какво да желаеме от нашите задгранични другари. Сами, ние би трябвало да разгадаем вътрешни проблеми . "

" Всяка страна знае себе си какво да прави и без значение дефинира своите дейности ", добави Тихановская.

На въпроса дали ще беседва с Москва, Тихановская отговори, че " моментът не е пристигнал за това ", само че тя " е отворена за разговор с всички ".

" Би било отлично, в случай че Русия поддържа нашата битка за права, само че аз също бих я помолила, както всички, с които приказвам, да зачита нашия суверенитет ", добави тя.

Според Тихановская " т ова, което се случва в Беларус, няма геополитическо измерение и е чисто вътрешен въпрос ".
 Тихановская пред Екологичен потенциал: Изборите са фалшифицирани, в Беларус се организира мирна, демократична гражданска война
Тихановская пред Екологичен потенциал: Изборите са фалшифицирани, в Беларус се организира мирна, демократична гражданска война

" Ние към този момент не сме опозицията, ние сме болшинството "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР