НАТО увеличи присъствието си по Източния фланг на алианса и

...
НАТО увеличи присъствието си по Източния фланг на алианса и
Коментари Харесай

Войски на НАТО пристигат в Румъния

НАТО усили наличието си по Източния фланг на алианса и за пръв път в историята си ще разположи сили за бързо реагиране, заяви във вторник генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

" Увеличихме наличието си в източната част на алианса и през днешния ден за първи път в историята си разпростирам силите за отговор на НАТО. Днес френски войски идват в Румъния като водещи детайли на тези сили ", сподели Столтенберг в тирада на взаимна конференция с полския президент Анджей Дуда.

Руско-украинската война навлезе в шестия си ден през днешния ден, като по последни данни съветските войски се насочват към столицата Киев.

Миналата седмица в четвъртък НАТО взе решение да задейства отбранителните си проекти, което му разрешава по-лесно да разполага техника и военни сили на територията на НАТО.

Столтенберг също по този начин акцентира, че военният алианс " няма да бъде част от спора ". " Така че НАТО няма да изпраща войски в Украйна или самолети в украинското въздушно пространство ", добави той. Украйна изиска от страните сътрудници военни самолети за въоръжените ѝ сили, както и западните страни да затворят въздушното ѝ пространство за съветски ракети, самолети и хеликоптери, само че получи отговор, че това няма по какъв начин да стане, тъй като значи интервенция в спора.

По данни на Организация на обединените нации до момента в Украйна са починали минимум 136 цивилни жители, в това число 13 деца, а други 400, в това число 26 деца, са ранени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР