НАТО трябва да принуди държави-членки да увеличат военните си разходи,

...
НАТО трябва да принуди държави-членки да увеличат военните си разходи,
Коментари Харесай

Бен Уолъс: НАТО трябва да притисне членовете си да харчат повече за отбрана, ако искат да сдържат Русия

НАТО би трябвало да принуди държави-членки да усилят военните си разноски, в случай че желаят да сдържат Русия дейно оттатък войната в Украйна и да ръководят други закани за трансатлантическата сигурност. Това акцентира министърът на защитата на Обединеното кралство в изявление за американския вестник The Washington Post, представен от. Уолъс има упоритости за поста общоприет секретар на Алианса.

" Светът става все по-опасен, по-несигурен и по-тревожен и идващият общоприет секретар би трябвало да може да обезпечи това финансиране “, разяснява пред редакцията английският боен министър.

Уолъс, който управлява напъните на Англия да въоръжи Украйна - последно като разшири обсега на бойното поле на военните на Киев с крилати ракети Storm Shadow, прикани за по-голяма осведоменост на НАТО, подобен, който по-убедително образова гласоподавателите за закани като " желанието на съветския президент Владимир Путин да се опълчи на интернационалните граници “, изясняват от редакцията.

" Това е нашият сигнал за искане. Докато не избухна войната в Украйна имаше прекалено много хора, които не желаеха да видят опасността от Путин, а вижте къде сме в този момент. Същото блаженство съществува и през днешния ден “, предизвести Уолъс, визирайки заканите, произлизащи от Китай и дестабилизиращата активност на Пекин в Африка.

Уолъс дава изявление за WP в миг, в който се ускоряват спекулациите за това кой ще размени Йенс Столтенберг на поста общоприет секретар на НАТО след приключването на мандата му по-късно тази година. Официални лица от страните от Алианса настояват, че измежду евентуалните кандидати, в допълнение към Уолъс, са естонският министър председател Кая Калас, министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте, испанският му Педро Санчес и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Въпреки че процесът за избор на общоприет секретар е неразбираем, чиновници споделят, че държавите-членки ще се опитат да реализират консенсус посредством неофициални съвещания, само че признават, че Съединени американски щати, чиято военна мощност засенчва тази на сътрудниците от НАТО, ще имат тежката дума.

Надпреварата за заменяне на Столтенберг разкрива прозрения за районните съперничества и сключването на покупко-продажби на континента. Някои длъжностни лица в Западна Европа показаха угриженост, че общоприет секретар от Източна Европа, където водачите са възприели по-твърда линия против Москва, може да упорства за дейности, които е по-вероятно да вкарат НАТО в директен спор с Русия. Други страни считат, че е време за общоприет секретар от Южна Европа, откакто дълги години отпред на организацията са избирани представители на страни от Северна Европа. А някои са на мнение, че идващият водач на блока би трябвало да бъде жена или някой от страна на Европейския съюз.

Въпреки че не се чака Столтенберг да удължи мандата си още веднъж, мнозина позволяват, че е допустимо и това да се случи. Норвежецът заема поста от 2014 година насам, напомня изданието.

Уолъс, който е командирован в Германия като млад офицер от английската войска, разказва квалификацията си за работата, само че единствено косвено загатва упоритостите си.

" Върша работата, която обичам, и съм я правил съвсем четири години. Но НАТО е необикновено значимо “, признава английският министър на защитата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР