НАТО ще подкрепя Украйна, но няма да се намесва във

...
НАТО ще подкрепя Украйна, но няма да се намесва във
Коментари Харесай

НАТО ще подкрепя Украйна, но няма да се намесва във войната



НАТО ще поддържа Украйна, само че няма да се намесва във войната. Това обявиха генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и немският канцлер Олаф Шолц. Столтенберг се срещна с канцлера в Берлин, безусловно часове, откакто Зеленски държа тирада пред депутатите от Бундестага и помоли за помощ.

Столтенберг и Шолц разговарях близо час. Двамата насочиха остри рецензии към Русия, само че подчертаха, че няма да има военна интервенция на НАТО.

" НАТО носи отговорност да предотврати още по-голяма ескалация на този спор. Това би било по-опасно и ще аргументи още премеждия, гибел и опустошение. Това е войната на президента Путин. Той би трябвало да я спре, да изтегли своите сили и да се ангажира с дипломация и благосклонност ", уточни Столтенберг.

НАТО няма да рискува ескалация на спора като се намеси с военна мощ, съобщи от своя страна немският канцлер Олаф Шолц след среща с генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в Берлин. Германският канцлер даде обещание финансова и филантропична помощ за Украйна, само че и доставка на военни средства.

Столтенберг похвали Германия за поддръжката ѝ за това, че е приела към този момент няколко десетки хиляди бежанци от Украйна. С готовността си да превъоръжи Бундесфера канцлерът е посочил храброст. Берлин ще отделя към този момент 2% от Брутният вътрешен продукт за армията си, а още тази година ще изхарчи 100 милиарда евро за превъоръжаване.

Преди това във видеореч пред Бундестага украинският президент Володимир Зеленски помоли Бундестага за още помощ. Той остро подлага на критика немската политика и немския бизнес за прекомерно околните им връзки с Русия, които са съдействали за подготовката ѝ за война.

" Казвахме доста пъти, че „ Северен поток “ е оръжие за Русия, само че чувахме единствено „ Това е бизнес, бизнес, бизнес. “ Между нас и вас построихте последователно стена и „ Северен поток “ 2 я бетонира “, съобщи Зеленски.
" Не всички схващат, само че вие сте още веднъж зад стената. Това не е Берлинска стена. Това е стена в централна Европа сред свободата и неналичието на независимост и тази стена става все по-голяма с всяка бомба, която пада върху нашата земя, върху Украйна ", уточни украинският президент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР