НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване

...
НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване
Коментари Харесай

НАТО активира отбранителни планове след случващото се в Украйна

" НАТО ще задейства своите отбранителни проекти, които ще включват пренасяне на войски ", това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изказването си от тази заран, оповестява " Der Standart ".

Утре ще се организира специфична виртуална среща.

" Русия атакува Украйна, това е акт на война ", сподели Столтенберг.

" Имаме война в Европа в мащаби и по метод, който смятахме, че е нещо от предишното. Това е " трагичен миг за сигурността на Европа ", това е преднамерена, невъзмутима и дълго планувана интервенция ", добави основният секретар на НАТО.

Столтенберг категорично подсети член 5 от контракта, който споделя, че нападението против една страна членка на Алианас, е нахлуване против Алианса.

Освен това Столтенберг настоя, че е време да се образува анти-Путин пакт.

Той изясни, че наличието на НАТО се уголемява, само че това са отбранителни ограничения за отбягване на спор или офанзива против страна членка.

" Атака против една страна от НАТО е офанзива против всички тях ", акцентира Столтенберг.

" Трябва да засилим груповата си отбрана по море, въздух и земя. Последните седмици нашите съдружници оставиха доста войски в Европа, имаме над 100 самолета и над 120 кораба от Северно до Средиземно море - нашият ангажимент по член 5 е безспорен ", сподели шефът на НАТО.

" Последните месеци доста увеличихме наличието НАТО в източните територии на Европейски Съюз, ще увеличим и усилваме сега нашето наличие в Източните територии на Алианса. Днес актуализирахме проектите, което ще даде повече пълномощия на командващите ", акцентира той.

" Русия в никакъв случай не е приемала съществено предложенията за разговор, като в същото време възнамерява от ден на ден и повече инвазия. Русия затвори вратата за политическо решение. Това е тъжната действителност, която има трагични последствия за украинското население, само че и за цяла Европа ", уточни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР