НАТО разкритикува днес решението на Русия да се изтегли от

...
НАТО разкритикува днес решението на Русия да се изтегли от
Коментари Харесай

НАТО разкритикува изтеглянето на Русия от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

НАТО разкритикува през днешния ден решението на Русия да се изтегли от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) и съобщи, че възнамерява да прекрати присъединяване си в него за толкоз дълго време, колкото е належащо, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съюзниците (от НАТО) осъждат решението на Русия да се изтегли от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) и военната ѝ експанзия против Украйна, която опонира на задачите на този контракт. Изтеглянето на Русия е най-скорошното ѝ деяние от серията ходове, които систематично подкопават евроатлантическата сигурност ", се споделя в изказване на НАТО.

" В тази връзка, като последица, страните от НАТО имат намерение да преустановят присъединяване си в ДОВСЕ за толкоз дълго време, колкото е належащо, в сходство с правата по интернационалното право. Това решение се употребява с цялостната поддръжка на всички страни от НАТО ", се акцентира в изказването.

По-рано през днешния ден Русия публично се изтегли от ДОВСЕ, който вкарва ограничавания за основни категории стандартни оръжия. Москва аргументира решението си с изказвания, че Съединените щати са подкопали сигурността след края на Студената война с дейностите си, ориентирани към разширение на НАТО.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР