НАТО предупреди Запада, че трябва да се подготви за продължителна

...
НАТО предупреди Запада, че трябва да се подготви за продължителна
Коментари Харесай

НАТО: Западът да се готви за дълга война в Украйна


НАТО предизвести Запада, че би трябвало да се приготви за продължителна война в Украйна, написа БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4765
За през днешния ден е планувана " интервенция " за извеждане на цивилни от Мариупол. Украйна се надява през днешния ден да изтегля цивилни от големия стоманодобивен цех " Азовстал " в обсадения пристанищен град Мариупол, оповестиха от кабинета на украинския президент. Вчера генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разиска този въпрос по време на срещата си с Володимир Зеленски в Киев. Руски ракети удариха града по време на визитата на Гутериш. При детонациите е погубен един човек, а няколко са ранени.

Тази заран Русия заяви, че нейните сили са унищожили индустриалните здания на завода от ракетно-космическия бранш в Киев с високоточни ракети с огромен обсег на деяние. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че съветските удари по Киев „ целят да унижат Организация на обединените нации ".

Междувременно заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана съобщи за Би Би Си, че " идващите няколко дни и седмици могат да се окажат решаващи, само че войната евентуално ще отнеме повече време " - месеци или даже години.

Съобщава се, че Русия ускорява офанзивата си в Южна и Източна Украйна, а губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт съобщи, че контролно-пропускателен пункт в село Крупец, близо до украинския град Суми, е бил подложен на обстрел. Руските граничари и военни са дали отговор на огъня. Няма жертви или нанесени вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР