НАТО, по искане на Турция, ще проведе консултации относно ситуацията

...
НАТО, по искане на Турция, ще проведе консултации относно ситуацията
Коментари Харесай

Турция свика извънредно заседание на НАТО за ситуацията в Идлиб

НАТО, по искане на Турция, ще организира съвещания по отношение на обстановката в сирийската провинция Идлиб , откакто турски военнослужещи попаднаха под обстрел от сирийските държавни сили.

" Северноатлантическият съвет на равнище посланици на 29-те страни членки на алианса ще се срещне в петък (28 февруари) по искане на Турция за осъществяване на съвещания по отношение на обстановката в Сирия в сходство с член 4 от Вашингтонския контракт ", се споделя в известието на уеб страницата на северноатлантическия алианс.
 Русия: Турските бойци бяха с
Русия: Турските бойци бяха с " терористи ", когато бяха ударени от сирийската войска

Турските войски работили дружно с " Хаят Тахрир ал Шам "

Уточнява се, че според член 4 от контракта, всеки страна членка на НАТО може да изиска съвещания, в случай че тяхната " териториална целокупност, политическа самостоятелност или сигурност са застрашени ".

По-рано през днешния ден турските управляващи оповестиха, че в Идлиб турски военни са попаднали под обстрел. По последни данни жертвите на въздушния удар са 33 души.
 Турция унищожи боен ескорт край Идлиб
Турция унищожи боен ескорт край Идлиб

Ракети паднали в Латакия

Във връзка с случая турският външен министър Мевлют Чавушоглу е провел телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Междувременно съгласно военното министерство на Русия формированията на терористичната формация " Хаят Тахрир ал Шам " на 27 февруари са подхванали опит да проведат атака против позициите на сирийските държавни сили.

Според съветските военни в региона на село Бехун под обстрела на сирийските войски са попаднали турски военни, които са се намирали " в бойните формирования на терористични групировки ".
 Турция мъсти с авиация в Сирия
Турция мъсти с авиация в Сирия

Най-малко 29 турски бойци са починали край Идлиб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР