НАТО обвини Русия, че нарушава споразумения, които разрешават наблюдение на

...
НАТО обвини Русия, че нарушава споразумения, които разрешават наблюдение на
Коментари Харесай

НАТО поиска да наблюдава руско учение. Отказ!

НАТО упрекна Русия, че нарушава съглашения, които позволяват наблюдаване на военни учения и маневри, заяви „ Гардиън “, цитирайки генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Русия и Беларус се приготвят за огромно взаимно обучение, в което ще вземат присъединяване 100 000 съветски военнослужещи. Столтенберг съобщи, че в ученията са позволени едвам трима специалисти като наблюдаващи.

„ Брифинг за сюжета на ученията, благоприятни условия да се приказва с обособени бойци и прехвръкване над маневрите – това са неща, които са част от договореностите от Виена “, съобщи генералният секретар на НАТО.

Той добави, че прозрачността и предвидимостта са от значително значение в миг, когато напрежението сред Кремъл и западните страни е високо.

Учението на Русия и Беларус ще се организира сред 14 и 20 септември. Естонският министър-председател Юрий Ратас съобщи, че „ дружно с нашите съдружници ще следим учението и оставаме в подготвеност за всяка обстановка “.

От Русия оповестиха, че терзанията на натовските страни са неоснователни. От Кремъл показаха, че маневрите са с защитителен темперамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР