НАТО няма да разполага войски в Украйна, което надявам се

...
НАТО няма да разполага войски в Украйна, което надявам се
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: България е за деескалация на напрежението и продължаване на диалога с Русия

" НАТО няма да разполага войски в Украйна, което уповавам се ще докара до реципрочни дейности от страна на Руската федерация и усмиряване на обстановката. Надявам се, че следва дипломатическото решение на въпроса ", това сподели пред Bulgaria on air ръководителят на парламентарната комисия по защита и заместник-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, по отношение на напрежението сред Русия и НАТО.

Зафиров изрази вярата си, че тази позитивна вест ще докара до утешение на обществото, което последните дни се е концентрирало в тематиката.

По мотив вчерашното съвещание на Комисията по защита, националният представител от Българска социалистическа партия уточни, че срещата е минала умерено, като на нея са участвали политическото и военно управление на Министерство на защитата. " Стана ясно, че към България няма отправено искане за разполагане на съюзнически войски ", добави той. Народният представител показа, че през днешния ден ще се организира изключително съвещание на Народното събрание, на което отрасловите министри ще разясняват тематиката.

" Надявам се на това съвещание да получим подробна информация за решенията на вчерашното съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет ", съобщи Зафиров. По думите му следва да бъде направена позиция на държавното управление и откровено се надява това, което е залегнало в съдружното съглашение да откри място в тази позиция.

" България е заслужен член на НАТО и българските въоръжени сили извършват с достолепие своите съюзнически функционалности ", беше безапелационен ръководителят на военната комисия. Социалистът изрази увереността си, че всичко ще бъде оптимално ясно и транспарантно, всяка една партия от обединението ще може да отбрани своите позиции. " Сигурен съм, че най-после ще се стигне до единно решение ", уточни още Зафиров. В умозаключение депутатът сподели, че сега няма място за терзание, нашата национална сигурност не е застрашена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР