НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението срещу

...
НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението срещу
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: НАТО не се опитва да изолира Русия

НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението против някогашен съветски шпионин и щерка му във Англия предишния месец, само че трябваше да реагира твърдо, с цел да покаже неодобрението си към Москва, съобщи през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс. Миналата седмица НАТО изгони седем дипломати от съветската задача към алианса и ограничи оптималния брой на делегацията от 30 на 20 души след нападението в Солсбъри, за което Западът упреква Русия. Кремъл отхвърля да е забъркан.

 Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО © Българска телеграфна агенция
„ Ние продължаваме да се стремим към по-добри връзки с Русия, тъй като Русия е наш комшия ние не се стремим да я изолираме “, сподели Столтенберг по време на посещаване в университета в Отава.

Столтенберг посочи, че НАТО е разтревожена от все по-напористата Русия, която по думите му анексира Крим, дестабилизира Източна Украйна, поддържа сирийския президент Башар Асад и се меси във вътрешните работи на други страни.

„ Това е повода, заради която съдружниците и сътрудниците на НАТО реагираха по този метод след нападението в Солсбъри. Защото това не е индивидуален случай ", отбелязва шефът на Алианса. „ Това е една офанзива, осъществена на фона на модел на държание, което виждаме Русия да демонстрира от доста години “, добави Столтенберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР