НАТО е готова да снабдява Украйна с оръжие дотогава, докато

...
НАТО е готова да снабдява Украйна с оръжие дотогава, докато
Коментари Харесай

Бербок: НАТО е готова да снабдява Украйна с оръжие, докогато е необходимо

НАТО е подготвена да доставя Украйна с оръжие до тогава, до момента в който е належащо за отбиване на съветското настъпление, съобщи немският външен министър Аналена Бербок, след днешното заседание в Берлин с сътрудниците си от Организацията на Северноатлантическия контракт.

Украинският първи посланик Дмитро Кулеба приветства държавното управление на Германия за решението да изпрати тежка артилерия за украинските войски в Донбас.

След като седмици наред лимитираха доставките в защитно въоръжение, предходната седмица немските управляващи оповестиха, че ще изпратят седем 155-милиметрови самоходни гаубици. Украински артилеристи към този момент са минали нужното образование на немски полигони.

Според Кулеба с това в Берлин са преодолели " психическа преграда " от огромно значение за двустранните връзки.

Същевременно посолството на Съединените щати в Киев заяви, че 89 от обещаните 90 американски гаубици към този момент са в Украйна, а огромна част от тях към този момент са на фронта.

Оръдията са част от най-новата пратка оръжие от Вашингтон на стойност 800 милиона $. За по-малко от три месеца военните доставки от Съединени американски щати за Украйна възлизат на 3, 8 милиарда $. Доставки за още 23 милиарда се разискват в Сената.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР