НАТО е длъжна да бъде готова за ядрената заплаха от

...
НАТО е длъжна да бъде готова за ядрената заплаха от
Коментари Харесай

Германски генерал призова НАТО да е готова да използва ядрено оръжие

НАТО е длъжна да бъде подготвена за нуклеарната опасност от страна на Русия и да нанесе сдържащ удар. Това казва  командващият Военновъздушни сили на Германия Инго Герхартц в слово на Международния симпозиум на морските сили в Киев, заяви " Билд ". 

" За надеждно въздържане са ни нужни средства и политическа воля за потребление на нуклеарно въоръжение, в случай че се наложи ", споделя генералът. " Билд " изяснява, че той има поради НАТО да употребява нуклеарно оръжие, в случай че Русия първа го употребява. 

" Путин, не се приближавай ", споделя генералът във връзка вероятността Русия да нападне страна от НАТО. Командващият немските Военновъздушни сили споделя, че към 2030 година европейците ще имат повече от 600 модерни изтребители в региона на Балтийско море. 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи през днешния ден, че няма никакъв смисъл да се водят договаряния със Съединени американски щати за понижаване на нуклеарните оръжия, и добави, че Москва би трябвало да чака, до момента в който американците сами не дойдат да молят за договаряния, съобщи Ройтерс.

" Сега всичко е в мъртвата зона. В момента нямаме безусловно никакви връзки със Съединени американски щати. Отношенията ни са на нулата по скалата на Келвин ", написа Медведев в Телеграм във връзка вероятни договаряния за нов контракт за понижаване на стратегическото нуклеарно въоръжение.

След идването на власт на Роналд Рейгън през 1981 година Русия и Съединени американски щати, които са най-големите нуклеарни сили в света, подписват редица контракти за понижаване на нуклеарните оръжия. Но съветското навлизане в Украйна провокира най-големия раздор в връзките сред Москва и Запада от Карибската рецесия през 1962 година, когато доста хора се притесняват, че светът е пред нуклеарна война, отбелязва Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. 

Докато беше президент в интервала 2008 - 2012 година, през 2010 година Медведев подписа в Прага с Барак Обама Договора за редуциране и ограничение на стратегическите нападателни оръжия, прочут още като " Нов СТАРТ ", който през февруари предходната година беше удължен с още пет години до 2026 година

" Засега няма потребност да преговаряме с тях по нуклеарното разоръжаване. Ако го създадем, ще бъде неприятно за Русия ", сподели Медведев, който в този момент е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност. " Нека те сами да дотичат или да допълзят и да молят за това ", добави той.

Съединени американски щати и Русия разполагат с към 90 % от нуклеарните бойни глави по света. Всяка от тях има към 4000 бойни глави в арсенала си по данни на Сдружението на американските учени.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР