Настоящите събития в Украйна върнаха войната в Европа и поставят

...
Настоящите събития в Украйна върнаха войната в Европа и поставят
Коментари Харесай

Балканският документален център организира филмова програма, посветена на Украйна


Настоящите събития в Украйна върнаха войната в Европа и слагат света пред невиждана рецесия, свързанa с неговата сигурност, както и обществото, такова, каквото го познаваме.

Балкански документален център, Фондация " Конрад Аденауер ", Чешки център София, Посолството на Чешката република в София и Посолството на Украйна в София провеждат кино стратегия, отдадена на Украйна .
Филмите ще се прожектират в Чешкия център в интервала 8 -11 март от 18 часа, а входът е свободен . Всеки фен ще може да остави подаяние, което ще бъде предадено на БЧК в поддръжка на бежанците.
След всяка прожекция ще има полемика .
" Успяхме да се обадим на създателите на филмите, които ние сме имали достойнството да покажем на София Документал ". Това изясни в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Мартичка Божилова от Балканския документален център:

" Заедно с нашите сътрудници успяхме да осигурим още веднъж тези филми  в един мини фестивал сред 8 и 11 март всяка вечер от 18 часа. Избрали сме за мото на този фестивал слогана на кино лентата " Земята е синя като портокал “ . Каква мощ има изкуството по време на война? Самият филм споделя за едно семейство – самотна майка и четирите й деца, които снимат своя живот във военната зона в Донбас ".

Цялото изявление с Мартичка Божилова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР