Настоящата година беше слаба за търговците в САЩ, особено за

...
Настоящата година беше слаба за търговците в САЩ, особено за
Коментари Харесай

FBR мрачно: Вълна от фалити на магазини, но това е само началото

Настоящата година беше слаба за търговците в Съединени американски щати, изключително за веригите от физически обекти. От януари до момента съвсем 10 хиляди обекта са затворили порти, а ново проучване позволява, че този феномен ще продължи да се следи и през 2020 година, написа money.bg.

Всъщност от началото на 2019 година бяха сложени някои върхове. Още през февруари веригата Payless ShoeSource подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност и разгласи, че ще затвори 2500 магазина, което може да е най-голямата разпродажба в историята.

А броят на закритите обекти не може да бъде обезщетен от новооткритите такива, които в интервала януари - октомври са към 3500 магазина.

Прогнозата за идващите сред 18 и 24 месеца също е мрачна. Според FBR през този интервал ще бъдат затворени до 30% от в този момент съществуващите физически обекти. Причината за това е забавянето на търсенето и смяната на потребителските привички, които от ден на ден се насочват към извършването на покупки онлайн.

За да забавят срутва, подбуден от отлива на консуматори, някои молове в страната започнаха да употребяват паричните си запаси. Сред тях е Simon Property Group, които към този момент наливат ликвидност в някои закъсали обекти, употребявайки личните си запаси на стойност съвсем 7 милиарда $.

Същевременно доста от физическите магазини имат високо ниво на задлъжнялостта, което в допълнение форсира техния край и което ще продължи да тежи на целия бранш на търговията през идната най-малко година и половина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР