Наставникът на юношеския ни национален отбор до 18 години Христо

...
Наставникът на юношеския ни национален отбор до 18 години Христо
Коментари Харесай

Христо Данаилов: Вижда се отборен дух, има колектив, има и настроение

Наставникът на юношеския ни народен тим до 18 години Христо Данаилов разяснява представянето след първите три мача, които тимът ни изигра в европейската фаза на шампионата IHF Trophy 2022. В Прищина лъвчетата реализираха победи над домакина Косово (34:29) и Албания (42:12), само че отстъпиха мъчително с един гол разлика на Грузия (30:31).

„ Нещото, което най-вече ме радва е, че момчетата имат голямо предпочитание за изява и най-много да покажат, че могат повече. Именно това  желание считам, че ни докара до успеха против домакините в първия мач на шампионата. Последва още един тежък конфликт – против тима на Грузия. Там явно грешките пристигнаха малко допълнително може би под въздействието на огромното предпочитание и страстта, тъй като този мач беше сигурно шанса ни да играем в интерконтиненталната фаза на шампионата, а от там вероятно и на Световно състезание. Сега възможностите остават, само че  домакините от Косово би трябвало да победят тима на Грузия. На нас ни следва дуел с Англия, в който имам вяра, че няма да допуснем изненада, с цел да приключим шампионата с три победи и една минимална загуба. Загуба обаче, която може да се окаже с огромна тежест. Все отново значимото е, че към този момент се вижда екипен дух, има колектив, има въодушевление, а това ни води и до положителни игри “.
 Юношите ни разгромиха Албания на IHF Trophy 2022 Юношите ни разгромиха Албания на IHF Trophy 2022
Данаилов е на мнение, че в тази национална селекция несъмнено има капацитет от надарени момчета. Такъв виждат и селекционерите, които водят младежите на шампионата в Косово, а в бъдеще ще работят и с мъжкия народен тим на България.

„ Въпросът е да запазим атмосферата. Желанието ми е да попълним състава и с още качествени играчи, с цел да може да има повтаряне по постове и да се поддържа високо движение на игра от самото начало на срещите. Има и постове, които са ни слабост, само че в края на краищата това е екипен спорт и би трябвало да компенсираме по различен метод. В бъдеще ще бъде даден късмет на още момчета, които на този стадий не са били извикани или пък са били контузени, да се включат и да покажат своите благоприятни условия. Ако паснат на тима и моите треньорски визии, те също ще станат част от състава “, сподели още селекционерът на юношеската ни групировка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР