Наставникът на Янтра (Габрово) Сашо Ангелов нападна остро българското съдийство

...
Наставникът на Янтра (Габрово) Сашо Ангелов нападна остро българското съдийство
Коментари Харесай

Сашо Ангелов с гневна тирада по адрес на българските съдии

Наставникът на Янтра (Габрово) Сашо Ангелов атакува остро българското съдийство и съответно това от вчерашния мач сред неговия отбор и Литекс пред " Спортал " Двата отбора не се победиха и приключиха 0:0, само че през второто полувреме гол на резервата Емил Колев бе анулиран поради засада от страничния арбитър Александър Апостолов. В дуела имаше по един червен картон и за двата отбора, само че Ангелов призна, че за тях няма искания. Засада обаче съгласно него е нямало, а съвсем всички положения са били основани от " некомпетентните намеси на съдиите ".

" Играхме през вчерашния ден с Литекс - безусловно чист гол за нас анулиран, по каква причина не знам. Има и видео и се вижда. Говорих с този комичен арбитър и ми се заканва. Макар че аз пребивавам в Търново и той живее в Търново, само че не съм го виждал, не мога да се сетя дори кой е. Снощи някаква медия написа отегчителен мач, еди какво си. Защо се заобикалят такива положения, които 96% са породени от некомпетентните намеси на съдиите? Те не го вършат съзнателно, само че просто в действителност не могат. Другото нещо, което е, не знам за какво, само че се държат безочливо. Аз като човек, който долу-горе 40 години съм ял тревата на всички игрища, живял съм, работил, отдавал съм на тази игра, а те мислят, че от тях стартира футболът. Футболът не се прави за съдиите, той се прави за хората.

От снимковия материал и от видеото всеки може самичък да си реши дали има засада. Говоря със съдията и той ми споделя " Аз Ви протоколирам ". Кой си ти? Аз му потърсих пояснение, само че персонално не го познавам, а той ме записва. От теб ли стартира футболът, моето момче?

Янтра (Габрово) е с дребен бюджет, мъчим се нещо, работим, подвигаме, имаме 12 или 13 момчета от самия град, който каквото желае да ми приказва. Аз играя със 7 индивида юноши. А той ми тръгнал да се прави на някакъв арбитър. Откровено декларирам: Видях, както и да ги нареждам линиите, ВАР-система ли, еди какво си, безусловно никаква засада. С изискването, че момчетата от Ловеч нямат никаква виновност. Кой е той съдията, че да дефинира ориста на някакъв тим?

Знам във футбола по какъв начин и без нищо отново може да стане нещо, само че такива, които ни пречат, просто... Това тяхно безочливо поведение. Имаше предходната година едно момче, което свири мача ни със Созопол и даде дузпа за тях. След това ми се извинява 15 пъти. Вика ми " Ние бъркаме ", добре, но не се дръжте безочливо. Футболът е изработен за хората, съдиите са една прибавка, която би трябвало да взема решение. Един дребен град като Габрово, който няколко години е в аматьорския футбол и в този момент стартира да потегля нагоре и може да излезе на 2 точки зад първия, и се случват такива неща. Той отново ще продължава да върви нагоре, само че не може такива хора да вземат решение. Малко да си ги сортират.

Това се дължи на неможене. Имат самочувствието, че са страхотни. Много добре, че се вкарва ВАР, само че във Втора лига го няма. Може би на това момче, което ни свири мача, му го има в главата. Моите упоритости постоянно са високи, само че нямат право. Миналата година отново със Созопол каква смешна дузпа дадоха. Вчера по едно време всички скочиха, че имало дузпа за нас, само че аз виждам, че няма и нямам искания. Абслютно червен картон за Гаджев. Там нямам искания, само че за тях дадоха червен картон на едно момче, което му бе първо допиране с топката. Аз му споделих на него да не излиза, той нямаше право да излиза. Но го изгониха, с цел да се изравни мача. Те толкоз са несъответстващи, че не знам защо стават съдиите.

Искат единствено да взимат хонорарите, не им ги знам дори какви са. Вдигнали са им ги, отлично, добре, само че да се потвърдят. Те не могат да пуснат свободна игра. Нашите съдии вървят все едно са международни първенци по терените ".
 Скучно 0:0 сред Янтра и Литекс, грубиянинът Гаджев отново се прояви
Скучно 0:0 сред Янтра и Литекс, грубиянинът Гаджев отново се прояви

Двата отбора са в средата на таблицата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР