Наставникът на Спартак Варна Тодор Киселичков даде съвместна пресконференция със

...
Наставникът на Спартак Варна Тодор Киселичков даде съвместна пресконференция със
Коментари Харесай

Тодор Киселичков за варненското дерби: Надявам се да стане зрелище

Наставникът на Спартак Варна Тодор Киселичков даде взаимна конференция със своя сътрудник Илиан Илиев, на която той показа упованията си за съботното градско дерби против Черно море.

" Соколите " одобряват " моряците " на 22 октомври от 15.15 часа на стадион " Спартак " морската ни столица за първото варненско дерби в шампионата след 13-годишна пауза.

Киселичков показа, че се надява да стане зрелищен дуел и разкри дали намира разлика сред варненското и бургаското дерби, защото неговата кариера мина главно в състава на Нефтохимик.

" Надявам се двата тима да изиграем добър мач, да стане представление и по-добрият да победи. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-хубавия метод за мача. Нека след мача да имаме достойнството и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени. Според мен няма кой знае какъв брой разнообразни неща и нюанси сред бургаското и варненското дерби. Никога положението на двата тима не е било водещо. Предполагам и във варненското е по този начин. Ентусиазмът е огромен. Доста години не е имало подобен мач. Най-важното е да има феърплей, да има доброжелателност, да има футбол. Черно море е извънредно добър тим. Излишно е да им върша реклама на тима и треньора. Господин Илиев притегля чужденци на положително равнище. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър тим ", показа треньорът на " соколите "

Бившият ментор на ЦСКА 1948 не пропусна и тематиката за съдиите, като съобщи, че те би трябвало да бъдат оставени встрани.

" Ясно е на всички, че в някои от мачовете мощно се усещаме ощетени. Лично аз искам феърплея да спечелва в родния футбол и главните лица да са треньорите, футболистите и почитателите. Трябва да държим тези хора (б.р. - съдиите) встрани и да не им обръщаме толкоз внимание ", разяснява Киселичков и насочи апел към почитателите на " соколите ":

" Мога да приказвам за публиката на Спартак. От малко време съм тук, само че като футболист съм усещал поддръжката им. Призовавам и в събота да бъдат този играч, който ни е необходим и да поддържат с всички цивилизовани дейности. Те са нашият 12-и състезател и с всеки мач го потвърждават ", съобщи той.

Накрая треньорът на Спартак разкри и дали има кадрови проблеми със състава преди дербито.

" Не мога да кажа, че някой твърдо ще пропусне дуела. Имаме хора с болежки, само че се надявам, че ще са разполагаем за мача. Срещали сме такива тимове. Ще преценим и съответно за този мач по какъв начин ще подходим. Не си мислете, че желаеме като вземем топката да им я върнем незабавно. Нека забележим какво ще поднесат двата тима и тогава да разясняваме ", приключи Тодор Киселичков.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР