Наставникът на Рома Жозе Моуриньо се оплака от многото контузии

...
Наставникът на Рома Жозе Моуриньо се оплака от многото контузии
Коментари Харесай

Моуриньо: Ако бях спечелил като Сари, щяха да ме убият

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо се оплака от многото травми в своя състав през този сезон. Поради тази причина сега той не може да разчита на капитана Лоренцо Пелегрини, както и на новите попълнения Пауло Дибала и Жоржиньо Вайналдум. Той също по този начин разкритикува метода, по който Лацио завоюва градското дерби с 1:0 в неделя.

„ Пелегрини играе прекалено много и изпитва компликации. Той е нежен и след края на огромна част от мачовете не е на 100%. През лятото загубихме трима титуляри в халфовата линия: Мхитарян, Оливейра и Верету. Вайналдум към момента не е играл, като разполагаме с Камара и Матич, който не пристигна, с цел да играе с Кристанте, само че постоянно те са дружно на терена. За страдание, ние срещнахме непредвидени проблеми през този сезон. Когато Спинацола се контузи на Евро 2020, трябваше да поемем по посока, която не ни харесваше. Плача доста, само че това не ми харесва. Предпочитам да споделям, че тези проблеми отвориха вратата за Волпато и Залевски. Бове се усъвършенства, а Тахирович скоро също ще играе. Остават два мача преди паузата, да забележим какъв брой точки можем да спечелим. 

Защо не печелим толкоз като домакини? Изиграхме три мача вкъщи – против Наполи, Аталанта и Лацио, без нашия най-креативен и преносим футболист (Дибала – б.р.). Такъв, който преодолява компактната отбрана като тази на Аталанта. Да не приказваме за Лацио, тъй като, в случай че бях спечелил мача по този начин, както Сари, щяха да ме убият. Наполи пък играха по друг метод. Ако видите стартовия ни състав, ще видите, че използваме същите играчи от предишния сезон с Камара на мястото на Мхитарян. Това значи, че всички футболисти, които направиха саможертви, с цел да се причислят към нас през летния трансферен прозорец, не играят. Мога ли и аз да рева? Другите постоянно го вършат. Значи и аз мога да си поплача малко. Дибала не игра във всичките ни значими мачове. Срещу Интер спечелихме, тъй като той вкара, а против Ювентус изравнихме след негова асистенция “, разяснява Моуриньо на конференцията си преди мача със Сасуоло.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР