Наставникът на Ница Патрик Виейра коментира, че въобще не трябва

...
Наставникът на Ница Патрик Виейра коментира, че въобще не трябва
Коментари Харесай

Патрик Виейра: Обидно е да говорим за футбол

Наставникът на Ница Патрик Виейра разяснява, че изобщо не би трябвало да се приказва за футбол в този миг, когато светът е в рецесия. Бившият френски национал и сътрудниците му треньори ще създадат общо подаяние в битката с ковид. Световният първенец с " петлите " показа, че изобщо не се замисля по тематиката по кое време още веднъж ще се играе футбол.

" Целият свят би трябвало да се възвърне от това. Честно, изобщо не мисля за бъдещите ни мачове, завършването на сезона, а за жертвите на тази рецесия и за общественото и стопански въздействие, което ще има върху обществото ", съобщи Виейра.

" Всеки би трябвало да разбере, че има избрана роля. Футболът е на назад във времето сега. Най-важното нещо е да се осъзнае какъв брой огромна е тази пандемия и да застанем дружно в битката против вируса. Обидно е да приказваме за футбол ", добави той.

@OfficialVieira: " Le devoir d'aider "

https://t.co/DBhIVvn3V1#Interview pic.twitter.com/Op3YZ84TIz
— OGC Nice (@ogcnice) April 2, 2020
Старши треньорът на Лион Руди Гарсия също приказва за съдействието сред хората, което е нужно в този интервал. " Сега е време да се оказва помощ. Ние не искахме за дарението, а да покажем, че сме дружно и подготвени да помогнем. До края на седмицата би трябвало да сме подготвени да го изпратим ", съобщи експертът.

Повечето от френските клубове са изправени пред финансовите затрудния, свързани с рецесията. За проблемите призна и генералният шеф на Сент Етиен Шавие Тюйло: " Сент Етиен, както всички останали френски тимове, е изправен пред нова и непозната обстановка. Клубът не е мъртъв, само че няма илюзии. Ситуацията е притеснителна ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР