Наставникът на Милан Стефано Пиоли засипа с похвали своя отбор

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли засипа с похвали своя отбор
Коментари Харесай

Пиоли призна, че все още се удивлява от своите играчи, но не и от един от тях

Наставникът на Милан Стефано Пиоли засипа с похвали своя тим след успеха с 3:2 в дербито с Интер. Той също по този начин отличи двама от играчите си - Рафаел Леао за неговите капацитет, заостреност и предпочитание да се учи, както и Майк Менян, който към този момент не го удивлява “със своите невероятни човешки и футболни качества ”.

“Очевидно това беше пряк конфликт. Винаги е имало съревнование, като нашите съперници желаеха да потвърдят, че са по-добри от нас заради доста аргументи. Много съм удовлетворен от отношението на тима. Доминирахме в продължение на 70 минути, само че един път щом се поотпуснахме, започнахме да позволяваме опасности. Тези момчета не престават да ме удивляват със своите предпочитание, сила, гений и неспокойствие да се учат. Наистина съм благополучен треньор. Тимът сподели огромна зрялост против доста мощен съперник. Не е допустимо да доминираш за 95 минути, само че показахме големи увереност и наличие. Осъзнахме, че всяка топка може да е решаваща, и подходихме към мача с вярното отношение.

Мисля, че Интер чакаха да ги пресираме по-високо, само че ние ги изненадахме. Знаех, че ще играят с двама бързи нападатели и поради техните качества предпочетохме да стоим малко по-дълбоко, само че също по този начин да вложим още повече сила и жестокост в самостоятелните дуели. За да се подобриш, ти се нуждаеш от гений и разсъдък, а Леао разполага и с двете. Дадохме му време и независимост да позволява неточности, с цел да се научи. Всеки път, в който го слагаме в обстановки един против един, той е значимо оръжие в нашия боеприпас. Рафа има език на тялото, който може да обърка мнозина, само че мога да ви уверя, че той е наясно с потенцила, с който разполага, и няма самообладание да се учи. Отборът ме изненадва, само че това към този момент не се отнася за Менян. Той е необикновен и като човек, и като вратар. Силното ни показване през предходната акция се дължи на това, че имаме играчи на високо равнище, като Майк е един от тях ”, разяснява Пиоли след дуела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР